Notícies

L’Àrea de Serveis de Peníscola inicia el tractament contra la processionària
10 marzo 2020

L’Àrea de Serveis de Peníscola inicia el tractament contra la processionària

La Regidoria de Serveis ha començat avui els tractaments de prevenció per al control de la plaga de la processionària en el municipi. Al llarg de tota la setmana es realitzaran tractaments individualitzats a un total de 25 arbres, els exemplars de pi més sensibles i amb més afluència d’aquesta eruga. Tots aquests es troben en sòl públic i en nucli urbà, els quals seran tractats amb endoteràpia i amb dues trampes massives.

El mètode d’endoteràpia destaca tant per l’absència de nebulització o atomització de productes químics en l’ambient, com per la total innocuïtat per a la salut dels ciutadans, amb la qual cosa es pot utilitzar a qualsevol hora del dia.

El sistema consistix en la injecció en el tronc de l’arbre d’una substància nutritiva fitosanitària que es distribuïx per tot el sistema vascular de la planta, amb la qual cosa s’evita la proliferació de les bosses de l’eruga processionària. Els tècnics de l’empresa concessionària de jardineria han detallat que “el tractament evitarà la proliferació d’erugues i, amb açò, les al·lèrgies, les urticàries i les altres reaccions en humans i en animals que se solen veure afectats pels mateixos símptomes". Per altra part, amb la instal·lació de les dues trampes massives s’aconseguix que l’eruga no arribe al terra. Tal com han comunicat els tècnics, "el tractament s’ha vist avançat en el temps degut a les condicions climatològiques".

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola