Notícies

;
23 abril 2007

Sueño Vertical de la professora i actriu Beatriz Olivenza guanya el Premio Literario de Relatos Breves Ciudad de Peñíscola 2007

La narració Sueño vertical de la professora de Llengua Castellana i Literatura i actriu madrilenya Beatriz Olivenza ha sigut l’obra guanyadora del XIV Premi Literari de Relats Breus Ciutat de Peníscola en l’edició de 2007. El segon lloc i Premi Francisco A. Pastor ha sigut concedit al relat La historia azul de Isaura Docemadres, del escriptor valencià Vicente Marco que ja va resultar finalista en aquest mateix certamen el 2003 amb l’obra La confesión

Els finalistes de l’edició de 2007 seleccionats pel Jurat del certamen presidit pel membre de la Real Academia Española de la Lengua, Valentín García Yebra, han sigut La condena, d’Enrique José Decarli; Esperando tu llamada, de Javier Alonso; La encuesta, de Carmen de Silva; Habla, los números sirven de lazo, de Miguel Ángel Mala; Morir a Taormina, d’Olga Vilarrasa; Barcelona 92, de Ramón Pardina; El corazón en la mano, de Roberto Villar, i El hilo de Angelita, de Marta Mª García.

Obres procedents de vint-i-cinc països
El XIV Premi Literari de Relats Breus Ciutat de Peníscola i el IX Premi Francisco A. Pastor ha rebut 1.069 obres d’autors procedents de vint-i-cinc països. En l’actual edició del concurs literari organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Peníscola han participat autors d’Argentina, França, Colòmbia, Xile, Nicaragua, Cuba, Canadà, Paraguai, Uruguai, Irlanda, Grècia, Veneçuela, Anglaterra, Bèlgica, Perú, Itàlia, Andorra, Estats Units, República Txeca, Luxemburg, Portugal, Brasil, Suïssa, Espanya i Mèxic.

Entre els relats presentats en la catorzena edició, 987 estan escrits en castellà i 82 en valencià. Argentina amb 83 obres, Cuba amb 14 i Uruguai, Itàlia i Xile amb 7 relats cadascun són els països estrangers amb major nombre d’obres participants que consoliden el caràcter internacional del certamen literari. Cinc dels relats presentats pertanyen a escriptors aficionats de Peníscola.

Un total de 5.700 euros han sigut repartits entre les obres escollides; se n’han assignat 3.000 a l’obra guanyadora del Premi Ciutat de Peníscola i 1.500 euros al relat que ha rebut el Premi Francisco A. Pastor. La resta de classificats entre el tercer i el desé lloc han rebut 150 euros cadascun com a premi. L’obra guanyadora del Premi Ciutat de Peníscola i la del Premi Francisco A. Pastor així com la resta de les finalistes seran publicades en un llibre que edita anualment el Patronat Municipal de Turisme.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola