Querella de Lope y las mujeres, Ciclo Unipersonal

Direcció: Ernesto Arias - Companyia: Calema Producciones
  • Dimarts 16 de juliol
  • Hora: 22.30h
  • Lloc: Pati d'Armes del Castell
  • Entrada: 8 euros
Sinopsi

Querella a Lope no pretén jutjar literàriament al gran poeta, ni posar en dubte la força escènica dels seus personatges; però sí qüestionar alguns valors que inevitablement transmeten les seues obres, que tot i que segurament eren molt avançats per a l’època en què van ser escrites, no podien deixar d’estar emmarcats en l’ordre social de llavors. Un ordre social que, en molts aspectes, resulta massa antiquat com per a no plantejar-se la conveniència de seguir transmetent-lis. Açò és al que s’atreveix aquesta actriu enigmàtica: a posar en qüestió a Lope, a la seua relació amb les dones, als seus personatges femenins; i a posar-se en qüestió ella mateixa -com a artista i com a dona- per plantejar si té sentit seguir posant en peu les paraules del poeta, tot i que aquestes, avui en dia, puguen seguir transmetent valors obsolets.

La companyia

Carolina Calema funda CALEMA PRODUCCIONES fa ja uns quants any amb la intenció d’abordar la seua pròpia visió del teatre contemporani, ja siga des de l’escriptura, la direcció o la interpretació. Un dels pilars fonamentals que promou i defensa és generar el treball des de la recerca i la investigació. Des de la fusió amb altres arts, assolint donar veu i cabuda a allò que esdevé en aquest aquí i ara.

La cultura és el llegat d’un poble i per això és important curar el que contem. En el futur, les generacions que vindran prendran com a referència el que hem fet altres artistes.

A més de dedicar-se a l’ensenyament, tant a nivell nacional com internacional, treballa com a actriu, directora i autora, una creadora.

Direcció: Ernesto Arias
Intèrpret: Carolina Calema

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola