Entre bobos anda el juego, de Rojas Zorrilla

Direcció: Eduardo Vasco - Companyia: Noviembre Teatro i Compañía Nacional de Teatro Clásico
  • Dissabte 13 de juliol
  • Hora: 22.30h
  • Lloc: Pati d'Armes del Castell
  • Entrada: 15 euros
Sinopsi

Està considerada com el model de comèdia de figurón, que es desenvolupa a partir d’un personatge carregat de faltes (avarícia, orgull, pedanteria, etc.) al qual es caricaturitza i s’envolta d’una peripècia que es va embolicant fins arribar a la burla final. La primera representació d’aquesta obra de la qual es té constància va ser el 1645 durant les festes de carnaval, i va tenir lloc enfront de l’Alcázar de Madrid, amb un espectador d’excepció: el rei Felip IV. Posteriorment coneixem funcions al llarg dels segles, i podem dir que és una de les poques obres del repertori auri espanyol que no s’ha allunyat de l’escena des de la seua composició.

La companyia

Continuem consolidant la nostra activitat des de 1995, interrompuda tan sols durant els set anys en què el nostre director, Eduardo Vasco, va ocupar el càrrec de director de la la Compañía Nacional de Teatro Clasico, des de l’any 2004 fins a setembre de 2011. Ens agrada treballar en dues vies ben diferenciades: una que parteix del repertori clàssic universal i una altra entorn a la dramatúrgia contemporània. La ruta de Don Quijote, que va obrir la temporada del teatre de l’abadia la temporada 2017-2018, ha sigut l’últim espectacle amb què continuem la nostra línia de representar textos contemporanis.

Direcció: Eduardo Vasco
Intèrprets: Daniel Albadalejo, Arturo Querejeta, Isabel Rodes, José Ramón Iglesias, Fernando Sendino, Rafael Ortiz, José Vicente Ramos, Elena Rayos i Antonio de Cos.

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola