Notícies

Les noves dependències dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Peníscola superen, amb nota, l’avaluació d’accessibilitat
06 febrero 2019

Les noves dependències dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Peníscola superen, amb nota, l’avaluació d’accessibilitat

Després de sis mesos de treballs de rehabilitació en un dels edificis ubicats en el recinte del Centre d’Estudis, l’Ajuntament ha certificat el final d’obra de l’immoble, que allotjarà ja les pròximes setmanes la nova seu dels Serveis Socials Municipals. Aquest espai, situat entre les dues platges urbanes de Peníscola, va ser de titularitat estatal fins que l’Ajuntament va subscriure un contracte de lloguer amb opció a compra.

Abans d’obrir les portes, des de l’àrea d’Urbanisme s’ha sol·licitat la col·laboració de Cocemfe amb la finalitat d’auditar l’accessibilitat de l’immoble i polir detalls per millorar-la, en cas de ser necessari. Per això, el dia d’avui, s’ha desplaçat fins l’edifici el president de l’entitat en el Maestrat, Ramón Meseguer, juntament amb l’alcalde, Andrés Martínez que, amb l’arquitecta municipal, han revisat tot el necessari.

Meseguer ha conclòs que, a falta de petits detalls amb què ja es comptava per part de l’àrea d’Urbanisme – com la instal·lació de barres en el lavabo adaptat -, l’edifici és “totalment accessible”.

Amb aquestes últimes comprovacions, el trasllat de l’equip de Serveis Socials es realitzarà les pròximes setmanes, quan la companyia elèctrica realitze les tasques preceptives i l’equip de Modernització duga a terme el trasllat dels equips. Així, segons el primer edil, en menys d’un mes, aquest servei municipal podrà prestar-se en el nou emplaçament. “El nostre compromís amb l’accessibilitat és total, com no pot ser d’una altra manera i, en aquest sentit, no puc deixar d’agrair la tasca de Cocemfe, que col·labora i treballa juntament amb la nostra administració en la millora constant”, ha assegurat Martínez

Les noves dependències
Amb l’aprovació del Pla d’usos del recinte, que constava de diverses fases, es van posar en marxa les tasques de rehabilitació dels espais amb què comptava; primerament, es va dur a terme la construcció d’un pàrquing amb capacitat per a 400 places, i l’any passat es van iniciar les obres de rehabilitació d’un dels tres edificis. Les tasques s’han concretat en l’adequació dels espais interiors, mitjançant una nova distribució per ubicar les dependències dels Serveis Socials, actualment ubicats en l’antic Centre de Primària. Mitjançant l’obra s’ha obert l’edifici per donar accés a aquestes dependències des del carrer de Llevant, amb la qual cosa s’aconsegueix la integració en la trama urbana municipal i se situa en un punt estratègic, enfront de l’aparcament d’autobusos i vora l’accés al nucli antic de la ciutat. El regidor de l’Àrea d’Urbanisme, Romualdo Forner, que també ha assistit a la visita, ha detallat que les instal·lacions "compleixen amb la normativa vigent en matèria d’accessibilitat i les obres s’expandeixen en una superfície útil de 255 m2, dels quals 179,75 m2 estan destinats a Serveis Socials, i 75,25 m2, a una nova Oficina d’Informació Turística, amb l’aprofitament de la seua ubicació estratègica".

Les obres van ser pressupostades mitjançant els romanents de tresoreria i l’import de licitació va ser de 318.793,86€; finalment, es van adjudicar a l’empresa RAVI obras, transportes y excavaciones SL, per un import de 229.832,93€. Aquesta diferència suposa una disminució d’un 28%, cosa que es traduïx en un estalvi de 88.960,93€.

"Després d’aquesta rehabilitació, quedarà per ubicar el nou ajuntament, en l’edifici principal, i la nova central de Policia Local, compresos també dins del pla d’usos del recinte del Centre d’Estudis", ha afegit Forner.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola