Notícies

I Triatló Basiliscus a Peníscola
03 mayo 2012

I Triatló Basiliscus a Peníscola

El Club Triatló Basiliscus, juntament amb l’Ajuntament de Peníscola, organitza el Primer Triatló Basiliscus Peníscola, que se celebrarà el 27 de maig de 2012, a les 10.00h, a la Ciutat a la Mar. La prova està inclosa dins de les cinc que en l’actualitat són puntuables per al rànquing de la Comunitat Valenciana i forma part del calendari de la Federació Valenciana de Triatló. Per això, ja s’hi han inscrit corredors i corredores de destacada trajectòria, com Pedro Antonio Martín Reig, campió del món 2011 de la modalitat de triatló i esprint en grup d’edat; José Antonio Figueres, múltiple campió autonòmic de triatló; Carlos Ibáñez, diverses vegades guanyador del Triatló de Muntanya de Benicàssim i tercer en el Campionat del Món de Triatló Cross de l’Anell en categoria de grups d’edat; Inmaculada Sánchez Belis, primera en grupd d’edat en el Campionat d’Europa de Tricross (Eivissa) i primera en grup d’edat en el Campionat del Món de l’Anell (Càceres).
A més, hi ha molts triatletes amateurs inscrits que han fet d’aquest esport més que una afició en totes les modalitats i distàncies.

Premis

Els tres primers absoluts en categoria masculina i femenina rebran un trofeu tallat per l’escultor i artista José Antonio Caldés.

Vencedor i vencedora absoluts de la prova: allotjament gratuït d’una setmana en els apartaments Florida II de Peníscola.

Característiques tècniques de la prova i inscripció
La competició es regirà segons el reglament de la Federació i el que figura en el web del club. Les distàncies seran les següents: 750 metres de natació, 20 km en bicicleta de carretera (2 voltes a un circuit de 10 km) i 5 km de carrera a peu (2 voltes a un circuit de 2,5 km).

Els atletes federats allotjats en els establiments col·laboradors, apartaments Florida  de Peníscola i Gran Hotel de Peníscola, tindran la inscripció gratuïta, fins esgotar el màxim de 20 inscrits per col·laborador.

Jornada de presentació oficial de la prova

El dissabte dia 26 de maig, a les 19.00 h, en el Centre Sociocultural de Peníscola.
El professor de la Universitat de Lleida i doctor en Activitat Físic i Esport, Sr. Joaquín Reverter Pino, presentarà la ponència titulada “Hoy y ayer”, sobre els beneficis del multiesport. Reverter ha investigat sobre la matèria en centres nacionals i internacionals i ha publicat articles al respecte en prestigioses revistes internacionals de ciència i esport, és entrenador d’esportistes d’elit, col·laborador de l’exjugador del Barcelona Pitxi Alonso en el Campus de Futbol Peníscola, consultor de diversos organismes públics vinculats a l’esport. A més, ell mateix practica diversos esports, entre aquests el triatló. La ponència serà moderada per la periodista Isabel Pastor.
En la conferència participaran també el Sr. Andrés Martínez, alcalde de Peníscola, vicepresident segon de la Diputació de Castelló i diputat de Turisme, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Peníscola, Sr. Daniel Biosca, i el president del club Triatló Basiliscus, Víctor Cheto, que farà una presentació audiovisual del circuit de la competició, amb els detalls de tots els sectors.  

El club
L’origen del Club Triatló Basiliscus és un grup d’amics aficionats al triatló que va decidir unir-se a finals de l’any 2008 per fundar un club a Benicarló (Castelló). Poc després, el 9 de gener de 2009, l’associació va ser inscrita en el Registre d’Entitats Esportives de la Comunitat Valenciana.
El club pren el nom d’un llangardaix que té l’habilitat de ser capaç de córrer sobre la superfícies de l’aigua. El seu principal objectiu és fomentar la pràctica i el coneixement d’aquest esport, proporcionant als socis els mitjans materials i els coneixements necessaris per al desenvolupament de la seua activitat. El club no fa distincions entre els esportistes que competeixen i els que només volen entrenar, o entre els que practiquen triatló i duatló i els que només practiquen natació, bicicleta o carrera a peu.
Entre nosaltres tenim ironmans, maratonians, corredors d’ultratrails, nadadors de llargues distàncies, i esportistes polivalents de totes les edats.
Comptem amb una escola de triatló per a xiquets i, des de 2011, estem afiliats a la FEMECV (Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana) i posseïm la nostra pròpia secció de muntanya. en el municipi seu de l’associació, Benicarló, estem preparant també la quarta edició del Duatló Cross Basiliscus. Enguany, assumim el repte d’organitzar el nostre primer triatló i el primer que es realitza de forma federada en la localitat de Peníscola, amb el valor afegit que la prova forma part de les cinc puntuables per al rànquing de la Comunitat Valenciana.


Més informació i contacte:
En el web del club  http://www.triatlobasiliscus.com/
Correu: triatlobasiliscus@gmail.com

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola