Notícies

Peníscola inaugurarà en Festes una exposició de pintura dedicada a la història del municipi
20 agosto 2018

Peníscola inaugurarà en Festes una exposició de pintura dedicada a la història del municipi

Des de les regidories de Festes i Cultura de l’Ajuntament de Peníscola s’ha presentat aquest matí l’exposició que s’inaugurarà el pròxim 14 de setembre en el Palau de Congressos del municipi."Una història pintada de Peníscola" de José Domingo Bayarri Pretel, conegut com a Mingo, consta de 51 peces de pintura que relaten la història de la localitat a través dels traços de l’artista. En les obres apareixen diferents localitzacions del municipi estretes d’imatges originals de l’època. "Es tracta d’un acte emmarcat dins de la programació de les Festes Patronals, que tindrà lloc en un enclavament especial, com és el Palau, ja que pensem que era l’escenari idoni per mostrar aquestes peces inèdites que expressen la cultura i història peniscolana", destaca la responsable d’ambdues àrees, Raquel París.

L’exposició romandrà oberta al públic fins al 30 de setembre en horari de dimarts a diumenge, de 17.30h a 20.30h i "a més de presentar-la durant els dies festius, es programaran sortides escolars perquè els més jóvens del municipi puguen conéixer de primera mà aquesta mostra artística una vegada començat el curs", afegeix París.

L’autor de les obres, Mingo, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament en l’organització i posada en marxa d’aquest esdeveniment. "Hi haurà una sorpresa final en l’acte d’inauguració dedicada a Peníscola, a la província i a la ciutat de Castelló", ha explicat el pintor. "En aquesta última obra duc dedicades aproximadament 200 hores, ja que es tracta de quadres que requereixen molta precisió i no permeten errors", ha afegit l’autor. Quant a la tècnica, Mingo ha detallat que estan realitzades amb acrílics, tinta de bolígrafs, llapis i goma.

Per la seua banda, l’alcalde, Andrés Martínez, ha agraït a Mingo la seua dedicació i ha reconegut el treball acurat de l’autor. "Gràcies a les obres de Mingo podrem gaudir d’una mostra del que va ser Peníscola a través de l’art del gran autor, del seu treball acurat i de la seua admirable dedicació", ha subratllat Martínez.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola