Notícies

L’Ajuntament de Peníscola presenta el programa de les Festes Patronals 2018
17 agosto 2018

L’Ajuntament de Peníscola presenta el programa de les Festes Patronals 2018

L’àrea de Festes de l’Ajuntament de Peníscola ha presentat aquest matí en l’Edifici Sociocultural del municipi el programa de les Festes Patronals en Honor a la Mare de Déu de l’Ermitana, que se celebraran del 7 al 16 de setembre.

El divendres 7 de setembre començarà la programació festiva, per a la qual s’han organitzat més de 120 actes. La responsable de l’àrea, Raquel París, ha destacat que les de Peníscola “són unes festes obertes, participatives i adreçades a tots els públics, ja que la gran majoria d’activitats organitzades són gratuïtes o benèfiques”. La Regidoria de Festes, amb la col·laboració de les entitats locals, ha programat deu dies festius “en els quals regna la tradició, la diversió, la devoció i els costums”, ha afegit París, qui ha invitat a veïns i visitants que s’hi apropen a gaudir d’aquests dies assenyalats.

L’alcalde del municipi, Andrés Martínez, ha felicitat a Raquel París i ha subratllat que “el seu esforç, constància i esperit d’autocrítica són la perfecta combinació per assolir unes festes incomparables i declarades d’Interés Turístic Nacional”.

L’alcalde ha aprofitat l’ocasió per congratular a la nova Reina de Festes, Lidia Oms, al Mantenidor, Ramón Rovira, a les Dames de la Cort d’Honor -que són Odile Fernández, Luna Amaya, Candela Guzmán, Isabel Caldés i Rocío Cuenca-, i a les Damas Infantils –Mara Castell, Mª José París, Mar Rovira, Julia Blasco i Carla Albiol. “Els vull transmetre la meua enhorabona pel càrrec i desitjar-los que gaudisquen cada moment d’aquestes festes”, ha declarat Martínez, que també ha volgut agrair a la Reina i Cort d’Honor 2017 la seua representació al llarg de tot l’any.

Després de la presentació, l’alcalde i la regidora han fet lliurament d’un exemplar imprés del programa a cadascuna de les integrants de la Cort d’Honor 2018, així com a la Reina, Lidia Oms.

A més, a l’acte també han acudit els guanyadors del Concurs de Fotografia de Festes per a la Portada i Contraportada del llibre fester. Julián Samper ha recollit el diploma, el qual certifica que és el guanyador i que la seua obra, L’orgull d’un poble, ha sigut l’elegida com a imatge de portada. Per altra banda, José Martos ha rebut el diploma que acredita la seua participació en el concurs i l’elecció de la seua instantània, Colors de dolçaina, com a fotografia de contraportada.

Deu dies de festes

Com cada any, la programació començarà el 7 de setembre amb les campanes al vol, disparament de coets anunciadors i del coet tronador des del balcó de l’Ajuntament. Aqueix mateix dia, per la nit, tindrà lloc el Solemne Acte de Proclamació de la Reina de les Festes i la seua Cort d’Honor en el Parc d’Artilleria i el posterior Ball de Gala en el castell.

Els dies dedicats a la Patrona, la Mare de Déu de l’Ermitana, arribaran el cap de setmana del 8 i el 9 de setembre i estaran protagonitzats per les actuacions dels grups locals com el de danses, cavallets i dansa-batalla de Moros i Cristians.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola