Notícies

Peníscola arranca les primeres experiències en Pesca Turisme de la Comunitat Valenciana
11 agosto 2017

Peníscola arranca les primeres experiències en Pesca Turisme de la Comunitat Valenciana

  • La Confraria de Pescadors ha impulsat la posada en valor de la tradició i realitat pesquera de la població per al turisme d’experiències
  • Des d’aquest mes d’agost, els visitants poden sortir a pescar amb els pescadors, activitat que completa les ja iniciades l’estiu passat, que possibilitaven als turistes conéixer arts de pesca, tipus de pesca, espècies autòctones i participar en visites guiades a port i llonja
  • L’empresa social Trip and Feel, juntament amb l’embarcació de pesca artesanal Los Jóvens  prenen la capdavantera en el territori embarcant els primers turistes

Després de la creació i l’aposta de la localitat per promocionar i potenciar un nou producte turístic vinculat a la relació de Peníscola amb el cinema i la indústria audiovisual, la destinació segueix en l’afany per proposar nous motius als turistes per visitar la Ciutat a la Mar, també fora de la temporada alta.

Gràcies a la proposta de l’empresa valenciana Trip&Feel, avalada per la seua experiència en altres països europeus i impulsada per l’Obra Social La Caixa i la Confraria de Pescadors de la localitat, han apostat sense reserves per aprofitar la condició marinera del municipi, posar-la en valor i proposar-la com un nou producte de turisme d’experiències en la destinació durant els 12 mesos de l’any.

Paco Gracia, responsable del projecte per a Trip&Feel ha concretat  que aquest mes d’agost han arrancat les primeres experiències de la Comunitat Valenciana en pesca turisme en el port de Peníscola, gràcies a l’embarcació de pesca artesanal Los Jóvens, en la qual Jose i Vicent, els seus mariners, inicien els visitants en el noble ofici de la pesca.

Les jornades arranquen en el moll al voltant de les cinc del matí, en aquesta petita embarcació de tresmall, quan els mariners surten de port per llançar les xàrcies que romandran a la mar durant aproximadament una hora; en aquest temps, els turistes convertits en mariners per un dia, poden gaudir de les fantàstiques vistes del litoral peniscolà, verge, enfront del Parc Natural de la Serra d’Irta. Mentre els marineres esperen que el peix acudisca a la xàrcia, el temps passa entre riures, històries i moltes preguntes que realitzen els curiosos visitants als hòmens de la mar que els fan d’amfitrions mentre surt el sol.

Arriba el moment màgic de pujar les xàrcies i de descobrir les espècies autòctones que s’hi han embolicat; les pugen poc a poc, gràcies a les màns expertes de Jose i Vicent, que expliquen pas a pas el procés.

Els participants en l’experiència tornen a port amb les cistelles repletes de sèpia, llangostins, mollet i diverses espècies de peix de roca autòctones. Amb el botí acabat de capturar, els mariners mostren com desemmallen als invitats, ja en port, que descobreixen que el procés és totalment artesanal, peça a peça; i si el turista té una mica de mà en la cuina, pot endur-se fins i tot una recepta.

L’experiència es repeteix cada vesprada. A partir de les quatre i mitja arranca de cap nou la faena amb la mateixa dinàmica, a plena llum i amb l’atractiu afegit de veure les barques d’arrossegament entrar al port des de la vista privilegiada que ofereix estar navegant i pescant en la Reserva Marina enfront del Parc.

Los Jóvens és la primera embarcació que ofereix aquesta activitat, després que se n’haja fet possible per part de les autoritats competents el desenvolupament, ja que les embarcacions han d’adaptar-se a les exigències de seguretat per rebre visitants, així com tramitar tots els permisos preceptius amb la Conselleria i la Capitania Marítima, dependent del Ministeri.

Peníscola, destinació marinera pionera, que va arrancar ja l’any passat amb les experiències vinculades al sector, afegeix a l’activitat que ja es realitzava l’estiu passat – en la qual els visitants coneixien l’entorn del port, la llonja, els tipus i els arts de pesca- aquesta experiència completa en la qual els participants viuen en primera persona l’activitat pesquera.

Miguel Castell, Patró Major de la Confraria local, provincial y de la interfederativa de tota la Comunitat Valenciana, ha assegurat “confiar en el projecte, ja que compta amb el suport dels mateixos pescadors, que veuen en aquestes activitats una interessant possibilitat de diversificació del seu negoci; una activitat sostenible i compatible amb l’activitat de l’extracció”.

Els interessat a viure una jornada amb pescadors han de reservar l’activitat amb un dia d’antelació per concretar amb l’embarcació els detalls de la jornada, a través de la plataforma www.tripandfeel.com i directament en l’oficina ubicada en el mateix port pesquer.

Peníscola, amb una dilatada trajectòria i experiència com a destinació turística familiar, “compta amb la infraestructura i oferta necessàries; així com amb el caràcter i realitat marinera que es fa indispensable per dur el projecte endavant” s’ha valorat des de Trip&Feel, destacant la important activitat pesquera del municipi, que es conjuga amb el sector turístic.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola