Notícies

L’orquestra València Original Art interpreta en el festival de Peníscola ‘Les quatre estacions’, de Vivaldi
10 agosto 2017

L’orquestra València Original Art interpreta en el festival de Peníscola ‘Les quatre estacions’, de Vivaldi

  • El concert serà avui, dijous 10 d’agost, a les 22.30 hores, en el castell del Papa Luna
  • És una orquestra d’instruments d’època dels segles XVII, XVIII i XIX

L’Institut Valencià de Cultura, en col·laboració amb la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola, du al festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola una de els obres més conegudes d’Antonio Vivaldi, ‘Les quatre estacions’, interpretada per l’orquestra d’instruments d’època València Original Art sota la batuta de Barry Sargent. Completa el programa l’Obertura-Suite ‘Burlesque de Quixotte’, de Georg Philipp Teleman.

La València Original Art és la primera orquestra professional valenciana especialitzada en la interpretació d’obres dels segles XVIII i XIX amb instruments d’època. Fundada el 2013, ha actuat en els principals auditoris valencians, entre els quals es troben el Palau de les Arts Reina Sofia, l’Auditoria de Castelló i el Teatre Principal d’Alacant.

La València Original Art aposta per treballar amb músics valencians de projecció internacional i compta amb la col·laboració de mestres internacionals com Barry Sargent i Eric Hoeprich. Tots els seus membres estan especialitzats en la interpretació d’obres de repertori clàssic i romàntic seguint rigorosos criteris històrics.

L’experiència d’assistir a un dels seus concerts significa traslladar-se en el temps i submergir-se en sonoritats pròximes a les que s’escoltaven en temps de Mozart, Haydn o Beethoven.

Barry Sargent, que dirigirà la València Original Art i exercirà de concertí a Peníscola, ha sigut director i fundador de l’Orquesta Barroca de Sevilla i primer violí de Al Ayre Español, així com concertí invitat del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, de l’Orquesta Ciudad de Granada i de l’Orquesta Sinfónica de Bilbao. També ha dirigit l’Orquesta de Las Palmas de Gran Canaria i l’Orquesta Ciudad de Granada.

‘Les quatres estacions’, l’obra més popular de Vivaldi, es tracta d’un grup de quatre concerts per a violí i orquestra compostos al voltant de 1721. Vivaldi va publicar els concerts amb uns poemes d’acompanyament, possiblement escrits per ell mateix, que descrivien què volia representar la música en relació amb cadascuna de les estacions.

Aquestes composicions són un dels exemples més primerencs del que després es va denominar música programàtica o descriptiva. Per exemple, l’hivern està pintat sovint amb tons obscurs i tètrics; al contrari, l’estiu evoca l’opressió de la calor i fins i tot una tempesta en l’últim moviment.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola