Notícies

L’Ajuntament de Peníscola crea el Portal de l’Emprenedor, l’Ocupació i l’Empresa en el seu web
17 mayo 2017

L’Ajuntament de Peníscola crea el Portal de l’Emprenedor, l’Ocupació i l’Empresa en el seu web

  • L’objectiu d’aquesta eina telemàtica és connectar oferta i demanda d’ocupació en el municipi i informar de l’oferta formativa, subvencions i la confecció de plans d’empresa
  • El Portal està actiu des d’avui, després de la reunió informativa que l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local ha mantingut amb l’empresariat per informar-los sobre el funcionament del sistema

La Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de Peníscola ha presentat avui la nova eina disponible en el web municipal, amb la qual empreses i demandants d’ocupació podran posar les seues ofertes i demandes en comú.

El Portal de l’Emprenedor, l’Ocupació i l’Empresa està disponible des d’avui mateix, després de la citat que ha mantingut l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local amb els empresaris del municipi per comunicar-los la disponibilitat d’aquesta nova plataforma en línia i el seu funcionament.

Les empreses disposen d’un espai on donar d’alta les seues ofertes d’ocupació, especificar-ne les necessitats i el període de temps que volen que l’oferta estiga vigent. Així mateix, els aturats demandants d’ocupació disposen d’un espai en el qual poden confeccionar el curriculum vitae, donant-se d’alta en el sistema.

Des de l’AODL es procedirà a la validació dels continguts pujats a la plataforma i activarà l’encreuament de dades perquè a les empreses els arriben les alertes dels demandants d’ocupació amb el perfil requerit; de la mateixa manera els desocupats podran veure l’actualització diària d’ofertes de treball en aquesta plataforma web.

L’alcalde, Andrés Martínez, que ja va anunciar durant la confecció dels pressupostos per a aquesta anualitat la inclusió de la inversió en aquesta plataforma telemàtica, n’ha concretat l’objectiu que, ha insistit, és “connectar oferta i demanda d’ocupació en el municipi i informar de l’oferta formativa, subvencions i la confecció de plans d’empresa”.

El portal, doncs, inclou també els cursos de formació que es desenvolupen en la localitat per a empreses i desocupats, així com guies per a la creació de noves empreses, models d’estudis o avaluació de viabilitat per a aquestes i altra informació útil per als emprenedors.

“Hem posat en marxa aquest nou portal per sistematitzar, agilitar i facilitar la tasca que ja s’estava realitzant des de l’Agència d’Ocupació per part de l’equip tècnic; poder comptar amb aquesta eina en línia facilita el tràmit, ja que pot realitzar-se des de casa, retalla terminis i incrementa l’eficàcia del sistema, tant per a les empreses com per als desocupats” ha valorat l’alcalde.

Peníscola, prop de la plena ocupació
Les xifres publicades pel SERVEF sobre demandants d’ocupació en els últims mesos “confirmen la tendència dels últims anys, ja que segueix decreixent el nombre de desocupats” ha explicat la tècnica de l’àrea a l’Ajuntament, Belén Miguel.
El passat mes d’abril, amb 361 demandants d’ocupació, Peníscola registrava un atur del 7,22% atenent les xifres actuals de població activa. El mateix mes de l’any 2016 es registrava en la localitat un atur del 8,7%.

La previsió és assolir la xifra de plena ocupació tècnica, i arribar a registrar entre un 5% i un 6% d’atur en els mesos de la temporada alta turística. Durant els mesos de gener, febrer i març, el municipi registre xifres una mica més elevades, entre el 10,3% i el 8,9%, “dades igualment positives, si tenim en compte la comparativa amb altres municipis o les xifres globals de la província o la Comunitat” ha valorat la tècnica.

Per la seua banda, l’alcalde ha destacat que “l’Ajuntament, malgrat fer una lectura positiva de les dades, seguirà treballant per impulsar iniciatives com el Portal per reduir al màxim el nivell de desocupació en la localitat, així com facilitar a les més de 300 empreses que s’allotgen en el municipi la tasca de la recerca de treballadors, perquè mentre hi haja un sol aturat en el poble, haurem de seguir posant tots els mitjans a la nostra disposició perquè s’hi genere ocupació i cresquen les oportunitats per a tots”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola