Notícies

CORREOS presenta un mata-segells turístic dedicat al castell de Peníscola
05 mayo 2017

CORREOS presenta un mata-segells turístic dedicat al castell de Peníscola

  • Una imatge de l’emblemàtica silueta de Peníscola, coronada pel castell, que ocupa la zona més elevada del penyal, és el motiu que es difondrà amb aquest mata-segells
  • L’empremta estarà disponible de forma permanent en l’Oficina de Correus del carrer del Mestre Roca, 17 del municipi

CORREOS ha presentat aquest matí en la seua oficina de Peníscola, situada al carrer del Mestre Roca, 17, un mata-segells dedicat al castell d’aquesta localitat. A l’acte de presentació han acudit l’alcalde, Andrés Martínez; la directora de l’oficina de CORREOS, María Dolores Verge, i altres representants de la vida política, cultural i filatèlica del municipi.

El mata-segells està dissenyat perquè filatèlics i clients puguen segellar els seus enviaments postals amb aquesta imatge en la qual, a més, es llig el motiu del mata-segells i la data de l’enviament. L’empremta reflecteix una imatge exterior del castell, situat en la part alta del penyal en el qual se sustenta gran part del municipi de Peníscola. El disseny d’aquest mata-segells s’ha basat en un dibuix de 1840, d’un autor anònim, que apareixia en el llibre manuscrit de Luis Tramoyeres Blasco, Catálogo monumental de la provincia de Castellón de la Plana, editat el 1917.

El mata-segells estarà disponible de forma permanent en l’oficina situada en el carrer del Mestre Roca, 17, per a qui el sol·licite en el moment de realitzar els enviaments. L’oficina de Peníscola ja ha rebut enviaments postals de turistes i de col·leccionistes filatèlics de tot el món, que han sol·licitat la utilització d’aquest mata-segells per a les seues cartes.

Els mata-segells turístics s’emmarquen dins d’una campanya empresa per CORREOS el 2015. Des de llavors s’han emés diversos mata-segells per col·laborar amb la difusió d’imatges de llocs i festivitats emblemàtics de diferents localitats, a través dels enviaments postals.

A més, per difondre l’emissió d’aquest mata-segells, l’oficina de Peníscola acollirà durant la pròxima setmana una exposició de targetes postals i fotografies antigues, cedides pels germans Castillo, que estan també dedicades a l’emblemàtic monument.

L’origen dels mata-segells respon a la inutilització de la taxa de franqueig, però al llarg dels anys ha adquirit un altre valor, pel seu rellevant impacte en el col·leccionisme filatèlic, en representar l’empremta una comunicació dels grans esdeveniments, els valors i els assoliments de la nostra societat, que reforça la imatge i la presència del segell de CORREOS.

Castell de Peníscola
Construïda entre 1294 i 1307, aquesta fortalesa ocupa la part més elevada del penyal i va ser edificada per templers a imatge i semblança dels castell de Terra Santa. Aquests murs també van donar acolliment a Benet XIII, el papa Luna, que va passar en la fortalesa els seus últims anys, entre 1411 i 1423, i que va transformar el castell en palau pontifici i va defensar la seua legitimitat com a papa fins a la seua mort.

Actualment, la Diputació de Castelló gestiona aquest castell, que pot ser visitat i que manté un complet programa d’esdeveniments i activitats culturals.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola