Notícies

El castell de Peníscola tanca una Setmana Santa de rècord després de registrar més d’11.300 visites en cinc dies
18 abril 2017

El castell de Peníscola tanca una Setmana Santa de rècord després de registrar més d’11.300 visites en cinc dies

  • La inversió realitzada per la Diputació per adequar la fortalesa permet assolir registres històrics en assistents i recaptació
  • Martínez: “El castell és un important focus d’atracció turística i el millor aparador que té la província a nivell internacional”

El castell de Peníscola ha acomiadat la Setmana Santa amb xifres de rècord que el consoliden com “el millor aparador cultural que té la nostra província tant a Espanya com a nivell internacional”. Així ho ha remarcat el vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, després de donar a conéixer que durant l’últim període de vacances la fortalesa de la ciutat papal ha assolit registres històrics, tant en matèria d’assistents com en recaptació.

Així, entre dijous passat i ahir, aquesta icona cultural i històrica de la província ha registrat “un ritme de venda d’entrades sense precedents en les dates de Setmana Santa d’anys anteriors” fins assolir els 11.322 bitllets venuts. “Un volum de vendes que demostren que el castell de Peníscola és, cada vegada més, aquest gran espai d’oportunitats que té Castelló a l’hora d’atraure grans masses de turistes a la nostra província”, ha subratllat Martínez.

No en va els més d’11.000 accessos comptabilitzats durant la Setmana Santa han suposat un benefici rècord de 42.410 euros en concepte d’entrades que “demostren que l’aposta que està realitzant la Diputació per donar valor, fer promoció i traure el major esplendor possible de la fortalesa té un retorn innegable sobre el turisme i l’economia castellonenca.

Mig milió d’euros per superar els 300.000 turistes
El vicepresident de Turisme ha remarcat que aquestes xifres “ens animen a seguir treballant amb l’objectiu de superar enguany els 300.000 visitants a la fortalesa, després que el 2016 es vengueren 299.963 bitllets, en el que ja va ser un any rècord”.

Per a això, en els últims mesos el govern provincial ha destinat prop de mig milió d’euros per a la millora i renovació de la museografia i l’adequació del far com a centre de visitants. Amb açò, s’ha renovat l’espai expositiu en la planta baixa dedicada als templers, que comprenen les cavalleries i el cos de guàrdia, i les de la part de la planta superior, on es troben els espais que va ocupar el papa Luna per a la seua residència, estada principal, menjador, biblioteca i estudi.

En la mateixa línia, s’hi han instal·lat els audiovisuals en els quals es narren els esdeveniments succeïts en la fortalesa de Peníscola, com és el cas de les taules explicatives en les quals es desglossa a través de línies temporals el desenvolupament dels templers com a ordre religiosa.

“L’objectiu -ha sumat Martínez-, no és un altre que consolidar el castell en el qual va habitar el papa Luna com aquest gran referent turístic i cultural que té la nostra província per obrir-se al món, captar milers de turistes i continuar atraient oportunitats econòmiques i laborals per als nostres pobles”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola