Notícies

La Peníscola de Cine suma la gastronomia a les seues rutes per les localitzacions de pel·lícula aquesta Setmana Santa
12 abril 2017

La Peníscola de Cine suma la gastronomia a les seues rutes per les localitzacions de pel·lícula aquesta Setmana Santa

  • Des d’aquesta mateixa setmana els visitants i turistes podran degustar plats inspirats en les produccions cinematogràfiques i televisives rodades en la ciutat, en els 15 restaurants participants.
  • Els establiments on es poden degustar els Plats de Cine compten amb una identificació que els acredita com a participants en aquesta iniciativa de l’àrea de Turisme del consistori

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha fet lliurament avui als restaurants participants del distintiu que els acredita com a restaurants de pel·lícula, ja que inclouen en les seues cartes, des d’avui mateix, plats inspirats o relacionats amb les grans produccions audiovisuals que ha acollit la ciutat.

Concretament, es tracta dels restaurants La Cabaña, Taberna El Ánfora, El Caragol, Carmen Guillemot, Casa Jaime, Cinquanta, El Mercat de Peñíscola, Mola Gastrobar, Muva Beach, Roca Mar, Rancho Marinero, Vinoteca Rojo Picota, Portal de Sant Pere, Tío Pepe i Vista al Mar; un total de 15 establiments que sumen l’experiència gastronòmica a l’estada de cine que ofereix la ciutat en la visita pels escenaris de pel·lícula.

“Ara no només podrà redescobrir cada visitant la nostra ciutat a través de les grans produccions audiovisuals durant la visita als escenaris de pel·lícula de la nostra localitat, sinó que també coneixerà els autèntics sabors de la bona taula a través de plats inspirats en les ficcions televisives o relacionades amb anècdotes i vivències protagonitzades per cineastes o actors durant el seu pas per Peníscola” ha explicat l’alcalde.

“La nostra ciutat és única, el seu atractiu per a la indústria audiovisual n’és testimoni any rere any, i posar en valor aquesta singularitat a través de la creació de producte turístic és el nostre objectiu, no només per destacar els nostres atractius patrimonials a través dels enclavaments triats per als rodatges, sinó també la nostra oferta gastronòmica, que està a un nivell altíssim”, ha assegurat Martínez.

Plats inspirats en Game of Thrones, El Chiringuito de Pepe; la superproducció de Hollywood que va protagonitzar Charlton Heston, El Cid; o les pel·lícules que Berlanga va rodar en la localitat, Calabuch i París Tumbuctú faran les delícies dels visitants ja aquesta Setmana Santa.

Plats de Cine: aposta de promoció
L’àrea de Turisme de l’Ajuntament està treballant en la promoció de l’oferta gastronòmica local a través de la creació dels esmentats Plats de Cine, promoció que va arrancar a Madrid, el passat mes de gener, i continuarà fins a l’estiu per diverses capitals espanyoles com València, Madrid, Barcelona o Saragossa.

“Durem la nostra gastronomia, els saber fer dels nostres xefs i els productes de primera que ens ofereix al mar i l’horta per conquerir els paladars dels gurmets més exigents, per demostrar que la taula peniscolana és autènticament de pel·lícula”, ha valorat el mateix alcalde.

Homenatge amb arròs a Berlanga i plats dedicats a Tyrion Lannister
Martínez ha agraït la implicació i la participació dels restauradors en aquesta iniciativa, que ha arrancat en la jornada d’avui amb la presentació de plats i el lliurament de certificacions i identificadors per als establiments.

“Hi ha un treball molt important i dedicat per part dels restauradors per confeccionar els plats” ha valorat Martínez, mentre ha pogut comprovar la presentació de les exquisideses de cada restaurant.

Patates a l’estil Valyrio amb polp, coques de milfulls amb peixos en honor a Tyrion, cassola d’arròs Calabuch en homenatge a Berlanga o torrades inspirades en Meereen són algunes de les propostes que es troben en les cartes dels restaurants que no deixaran indiferent cap aficionat seguidor de les ficcions televisives o pel·lícules que han fet de Peníscola una ciutat de cine.

Vídeo promocional Peñíscola Plato de Cine presentat a FITUR: https://youtu.be/1GwEIGpJhYs

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola