Notícies

Peníscola inicia l’aplicació del Pla Estratègic de Turisme Familiar i crea una Comissió especialitzada en aquest producte turístic
01 febrero 2017

Peníscola inicia l’aplicació del Pla Estratègic de Turisme Familiar i crea una Comissió especialitzada en aquest producte turístic

  • El Ple municipal ha donat llum verda a la modificació del Reglament Municipal per a la Gestió Turística i ha inclòs, a més del Consell Municipal de Turisme i la Comissió Permanent, una específica per al turisme familiar
  • Aquesta setmana s’ha presentat el document, la seua anàlisi i els objectius al sector turístic
  • El municipi forma part del Club de Producte reconegut per la Secretaria d’Estat de Truisme amb Segell de Turisme Familiar i també del d’àmbit autonòmic, Tour&kids

Peníscola arranca el nou any aplicant el pla de ruta per a la gestió del producte turístic orientat a les famílies que marca el nou pla estratègic, tramitant la modificació del reglament municipal per a la gestió turística. Aquest contemplarà d’ara endavant, a més de l’actual Consell de Participació i la seua Comissió Permanent, una nova comissió especialitzada per al turisme familiar, que estarà integrada per membres del sector d’allotjament, pel que respecta a hotels de diferents dimensions, càmpings i apartaments, representants del sector d’activitats complementàries i de la restauració. L’últim Ple donava llum verda a aquesta incorporació “a proposta de la Regidoria de Turisme que, amb el nou Pla Estratègic, està treballant ja per la millora de la nostra competitivitat incorporant tots els actors públics i privats del sector en el municipi” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez, que valora com a “indispensable l’opinió i col·laboració dels diferents subsectors en la planificació i desenvolupament turístic”.
El canvi en els òrgans de gestió està en aquests moments en exposició pública i després d’aquest període, abans del final del mes de febrer, es crearà, convocarà i establirà la periodicitat de les trobades “perquè siga una comissió àgil, dinàmica, participativa i útil per al sector”.
Després de l’última actualització dels plans estratègics per a la millora de la competitivitat de la destinació, el 2012, amb el desenvolupament i implementació del Pla de Màrqueting Digital, enguany, gràcies a l’incentiu de les ajudes posades en marxa per la Diputació Provincial, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha coordinat el desenvolupament d’aquest Pla Estratègic centrat en el segment familiar.
Aquest és el de major presència en la destinació, compta amb un perfil ja madur quan a la seua existència, però jove pel que respecta a la demanda de nous productes complementaris; així doncs, amb l’objectiu d’estudiar i actualitzar les necessitats del visitant familiar i d’establir les àrees de millora, Peníscola culminava el mes passat el procés d’estudi de diverses línies de treball estratègic en les conclusions, entre les quals destacava la inclusió d’un òrgan de gestió municipal específic per a aquest producte.
Associat a tot això, l’Ajuntament crearà una marca per al nou Club de Producte local i inclourà en les inversions prioritàries la millora d’infraestructures i creació de serveis orientats al segment familiar, com per exemple, l’ampliació i millora del transport urbà, la revisió i ampliació de centres d’oci, la ubicació de punts de trobada juvenil, la suma de més serveis en platges o l’adequació del mobiliari urbà.
Així s’ha traslladat aquesta mateixa setmana a l’empresariat del sector, en una presentació per part de la Regidoria de Turisme, en la qual s’ha compartit amb els empresaris locals les conclusions i pla d’accions que planteja el document, així com les primeres passes efectuades per a la seua aplicació, com ha sigut la creació de la nova Comissió Especialitzada en Turisme Familiar.
“Aquesta aposta està en la línia en què treballem des de fa anys i contribueix a l’estratègia de promoció i de posicionament de la destinació a través de marques de qualitat i l’adhesió al treball conjunt d’aquest producte, tal com vam dur a terme el 2013 quan ens vam certificar com a primera destinació de costa d’Espanya amb el Segell Turisme Familiar” explicava l’alcalde, Andrés Martínez.
La localitat forma part del Club de Producte impulsat, a través del Segell, per la Federació Espanyola de Famílies Nombroses, reconegut i promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme; així com del Club de Producte de la Comunitat Valenciana, Tour&Kids. Per la seua banda, “l’empresariat local ha compartit l’estratègia de la gestió de la destinació i hi ha apostat, contribuint de forma inequívoca a la millora del nostre posicionament com a referents a nivell estatal”, ha agraït l’alcalde.

Característiques del turista familiar

El turista familiar es defineix com aquell que viatja amb, almenys, un menor de 16 anys. Això condiciona els desplaçaments perquè és dependent de les vacances escolars, però és compatible amb altres segments amb major flexibilitat.
Demanda activitats d’oci i restauració orientades a les seues necessitats, requereixen seguretat i sistema sanitari garantits, és respectuós amb l’entorn i contribueix al desenvolupament sostenible de les destinacions. Els menors, entre 3 i 11 anys, condicionen les vacances del nucli familiar i presenten un alt índex de fidelitat, sent un target molt rendible a nivell promocional.


 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola