Notícies

Peníscola es prepara per a la projecció especial de l’estrena de Game of Thrones
23 abril 2016

Peníscola es prepara per a la projecció especial de l’estrena de Game of Thrones

Comença el compte enrere per al gran dia i Peníscola treballa contrarellotge per lluir perfecta dilluns, dia de la projecció especial de l’estrena de la sèrie Game of Thrones en el castell que corona la ciutat antiga; una fita en la història d’amor entre la Ciutat a la Mar i la indústria del cinema i la televisió.
Els operaris, juntament amb la Brigada Municipal d’Obres i Serveis de la localitat, estan donant els últims retocs a la col·locació de la senyalització dels escenaris del rodatge, sota les indicacions de l’equip tècnic de l’àrea de Turisme. “Posar en valor cada racó que la indústria audiovisual ha catalogat com a únic i especial és un deure que teníem amb totes les grans produccions que s’han desenvolupat en la nostra localitat” ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, que ha insistit emocionat en la vinculació de Peníscola amb part important de la filmografia del nostre país, de la mà de Berlanga o de les primeres superproduccions que va acollir Espanya i que arribaven de Hollywood, com El Cid.
“L’impuls que Game of Thrones suposa per dur a terme aquest projecte que posa en valor la Peníscola de Cine és absolutament extraordinari i demà dilluns serà una data que guardarem tots en el record en aquesta ciutat” assegurava.
Onze localitzacions identificades, visites guiades, nova línia de material gràfic i noves plataformes d’informació en línia proposaran al visitant i turista una nova forma de veure Peníscola, des de l’objectiu de les càmeres de cinema i televisió, que han trobat en la llum mediterrània i el privilegiat enclavament en el qual es troba la Ciutat a la Mar, una motivació excel·lent per dur la bellesa del seu patrimoni arquitectònic i natural a tots els racons el món.

La repercussió i promoció associada a Game of Thrones, en xifres
JP Media, consultora experta en monitorització, segmentació, mesura, valoració i anàlisi en mitjans de comunicació, ha realitzat una anàlisi a nivell nacional i internacional durant el rodatge a Peníscola de la sèrie d’èxit Game of Thrones, des de juny de 2015 a gener de 2016 de totes les notícies aparegudes en mitjans impresos, digitals i audiovisuals.
Aquesta anàlisi se centra en quatre etapes, que es caracteritzen per les següents fites recollides en les notícies dels mitjans.
Primera etapa. Juny de 2015
·    Es fa públic que Peníscola serà l’escenari del rodatge.
·    Comença l’arribada de creuers
·    La ciutat de Peníscola es converteix en destinació turística internacional.
Segona etapa. Juliol de 2015
·    2500 persones acudeixen al càsting.
·    Es realitza una selecció de 2400 extres
El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro vincula l’arribada de Game of Thrones a Peníscola a la reforma fiscal.
Tercera etapa. Agost de 2015
·    Peníscola es prepara per al seu se prepara per al seu enlairament turístic mundial.
·    L’equip de rodatge arriba a Peníscola.
Quarta etapa. Setembre 2015
·    Els escenaris de Game of Thrones reben un 40 % més de visites.
·    Peníscola eximeix Game of Thrones de les taxes de rodatge.

Impacte mediàtic
L’impacte mediàtic ha estat molt elevat. S’hi han generat 5000 notícies, de les quals 4411 notícies s’han produït en mitjans digitals a nivell nacional i internacional, 634 en mitjans impresos espanyols, i 34 notícies en mitjans audiovisuals.
En mitjans internacionals, s’han recollit 4000 impactes en premsa, amb una valoració de 31 milions d’euros.
Així mateix, s’ha aconseguit la següent audiència: 2675 bilions d’usuaris únics, 42 milions de lectors en mitjans impresos, 4 milions d’espectadors en televisió, i 5 milions d’oients en ràdio.
Tot això, ha suposat una valoració total d’1 milió d’euros en mitjans impresos, 157.000 milions en televisió, i 938.000 milions en ràdio.
Altres dades recollides de l’anàlisi:

Impacte en Turisme
El rodatge ha estat promocionat en 1200 agències de viatges. A més, l’equip de Game of Thrones va ocupar durant aquest període més de 500 places d’allotjament, que repercuteix en la localitat amb una despesa directa d’un milió d’euros aproximadament.

Impacte a nivell de producció
Durant el rodatge han intervingut 1200 figurants locals.
Així mateix, s’ha produït un 40% més de visites en els escenaris i, com a curiositat, alguns mitjans han reflectit que l’equip de rodatge va consumir 2 tones d’aigua.

Què ha suposat el rodatge per al municipi?
·    Peníscola puntera en la creació d’ocupació turística 21% (taxa mitjana Espanya 5’9%)
·    4000 impactes en premsa internacional
·    5079 impactes en mitjans espanyols
·    Creació del nou producte turístic Peníscola, de Cine
·    Peníscola situada internacionalment en el mapa.
·    Posicionament de Peníscola com a destinació turística internacional
·    Marca Game of Thrones vinculada al municipi.
La sèrie Game of Thrones es veu en 170 països del món i s’ha rodat al llarg de 13 països. És la sèrie més descarregada del món, amb més de 10 milions de descàrregues.




Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola