Notícies

El conjunt d’obres derivades de la construcció de la depuradora de Peníscola acabarà abans de Setmana Santa
01 febrero 2016

El conjunt d’obres derivades de la construcció de la depuradora de Peníscola acabarà abans de Setmana Santa

Després de la posada a punt de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Peníscola, el passat mes de desembre, aquesta infraestructura està ja depurant aigües. Tanmateix, les obres derivades de la construcció en el nucli urbà i al llarg del recorregut dels col·lectors continuen executant-se, amb un termini previst d’acabament de dos mesos.

Així ho ha confirmat el regidor de l’àrea d’Urbanisme, Romualdo Forner, en detallar els punts en què continuaran les tasques fins abans de l’arribada de la Setmana Santa, concretament, abans del dia 18 de març.


Punts en els quals s’executaran les últimes obres
Des d’avui i fins a finals de març, l’EPSAR, entitat de sanejament encarregada del desenvolupament de l’obra, durà a terme les següents tasques:

  • Instal·lació de rotonda provisional en l’Av. de l’Estació amb C. de la Cova, per a la millora de la mobilitat
  • Asfaltat de l’Av. del Mestre Bayarri, pintat i reposició de senyalització
  • En Av. de Pigmalión, acabament de la zona d’aparcament i ubicació d’una nova rotonda en la intersecció amb Av. del Mestre Bayarri. Revisió i millora del desnivell dels passos de vianants en aquest vial
  • Asfaltat i reposició de faroles en el Camí de les Marjaletes
  • Asfaltat en el Camí d’Enmig fins a la ubicació de la segona estació de bombeig en l’encreuament amb l’assagador de la Creu, que també s’asfaltarà
  • Camí dels Vilarojos també s’asfaltarà fins a l’accés del recinte de l’EDAR, que sarà també asfaltat
  • En la Pl. de la Constitución es duran a terme actuacions d’integració paisatgística en les instal·lacions de la primera estació de bombeig, així com dels tubs col·lectors ubicats sobre el pont de l’Ullal de l’Estany


La plaça de la Constitución, obra en dues fases

En primer terme i dins del termini previst, l’EPSAR implementarà millores en l’entorn de l’estació de bombeig i del pont sobre l’Ullal.

Concretament, millores d’embelliment que, en ambdós casos, ja han presentat a l’àrea tècnica del departament d’Urbanisme en el consistori.

La tercera proposta plantejada, que ha sigut l’elegida, és la que més trenca amb les línies inicials del projecte i la que desenvolupa més intervenció. Tal com diu el mateix projecte, la idea és cobrir tota la superfície de les dues edificacions, així com generar espais d’esbarjo i descans al seu voltant. Es proposen els següents recursos d’integració:

  • 1) Redissenyar les vorades de manera que tot siga vorera i es trobe en la mateixa cota, a excepció de les voreres del perímetre dels edificis, que es mantenen les existents
  • 2) Col·locar una tanca amb recobriment de fusta preparada per a l’exterior.
  • 3) Es proposa una envolvent dels edificis en les cares exteriors del policarbonat cel·lular, el sistema de panells i perfils del qual destaca per les seues qualitats estètiques, en el qual es podrà serigrafiar qualsevol imatge o element que represente la ciutat de Peníscola.
  • 4) De la mateixa manera que en el disseny anterior, es proposa col·locar una icona de Peníscola a manera d’escultura, que podria ser el nom o qualsevol altre símbol mariner, sobre la tanca l’EBAR.
  • 5) Es creen unes zones de descans i esbarjo amb recobriment de fusta en la qual es col·locaran bancs i es plantaran palmeres. En la resta de l’espai es dissenyarà, mitjançant escocells, la plantació de palmeres i zones amb cossiets.
  • 6) En el cas de les cobertes es planteja la solució de coberta vegetal


A més, els departaments tècnics estan treballant en diverses opcions de millora i embelliment del pas dels col·lectors pel pont sobre el llac, amb l’objectiu d’embellir aquest espai, a l’espera de la segona fase d’intervenció, amb la qual l’EPSAR està compromesa per escrit amb l’Ajuntament, per connectar sota terra aquesta connexió i anul·lar aquesta, que és provisional.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola