Notícies

L’Ajuntament de Peníscola anuncia la posada en marxa del Portal de Transparència per al mes d’agost
16 julio 2015

L’Ajuntament de Peníscola anuncia la posada en marxa del Portal de Transparència per al mes d’agost

  • La nova Regidoria ha planificat formació perquè tots els departaments coneguen el funcionament de la nova eina
  • Aquest espai posarà a disposició dels ciutadans informació sobre la corporació el funcionament dels serveis municipals, detalls sobre legislació en la matèria i un espai d’interacció amb l’administració

La Junta de Govern Local ha aprovat avui la posada en marxa del Portal de Transparènica a la pàgina web municipal (www.peniscola.org) amb la implantació d’aquest nou espai que aglutinarà part de la informació ja existente, ampliant-la segons l’ordenança municipal el tràmit de la qual s’inicia avui en el Ple.

La publicació oficial del Portal de Transparència per part de l’Ajuntament de Peníscola permetrà complir amb la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern. Complir amb aquesta llei és obligatori per a totes les administracions locals a partir de desembre de 2015 “i el govern municipal, després de la posada en marxa de la nova Regidoria de Transparència, ha donat prioritat a la tramitació de la implantació del portal per poder posar-lo en marxa al més prompte possible” ha explicat la regidora responsable d’aquesta nova àrea, Sandra Albiol.

L’objectiu del nou portal és “ampliar i reforçar la transparència de l’activitat pública, regular i garantir el dret d’accés a la informació relativa a aquella activitat i establir les obligacions del bon govern que han de complir els responsables públics” ha detallat Albiol.

El portal que es posarà en marxa “està dissenyat tenint en compte totes les recomanacions a nivell d’usabilitat i accessibilitat, per tal de facilitar l’accés a la informació i adaptarà el seu disseny a dispositius mòbils” ha ampliat. Aquest forma part de la plataforma LocalWeb, que ja està instal·lada a l’Ajuntament com a part de la Seu Electrònica, la qual cosa facilitat l’actualització dels continguts per part dels usuaris i la reducció dels terminis necessaris per a la implantació del portal i del seu ús.

Estructura del nou portal de transparència
El portal de transparència contindrà tres blocs principals de serveis que inclouen, en primer lloc, la informació del portal: els seus continguts, detalls d’actualització, informació sobre la legislació vigent, el Pla de Transparència i el Codi de Bon Govern; en segon lloc, la informació sobre la corporació municipal, estructura organitzativa dels serveis municipals, informació econòmica i financera, matèries d’urbanisme i obres públices; y en tercer lloc, un espai de participació ciutadana, opinió i sol·licitud d’informació.
A més, el portal inclou una eina per amidar el nivell de transparència de l’administració, gràcies a la qual es podrà avaluar la gestió d’aquesta àrea.

Arranca el cronograma
La Regidoria de Transparència, en col·laboració amb l’àrea de Modernització de l’Ajutnament, ha previst un calendari per a la posada en marxa del portal de transparència.
Avui la Junta de Govern dóna el primer pas, amb l’aprovació de la inclusió d’aquest nou espai en el portal web municipal i l’inici del desenvolupament de l’ordenança, que se sotmetrà a debat avui en el ple municipal i que definirà i concretarà els continguts i el funcionament del nou portal.
Demà, divendres, s’iniciaran els treballs d’instal·lació i implantació del portal, que inclouran l’adaptació de la imatge corporativa en línia amb la de la seu electrònica.
La setmana que ve està prevista la sessió informativa per als caps de departament, l’objectiu de la qual és mostrar el portal i coordinar les tasques d’actualització i de gestió de continguts, i l’última setmana de juliol es durà a terme la formació.
“Abans de l’1 d’agost està previst lliurar la versió definitiva i publicar el Portal de Transparència, perquè ja siga accessible per a qualsevol usuari des de la pàgina web www.peniscola.org” ha detallat la regidora, que ha volgut recordar la trajectòria d’aquesta administració municipal en matèria d’implantació de solucions tecnològiques per a la millora de la relació entre l’administració amb el ciutadà, “en la qual hem sigut pioners”, no sols amb la implantació de l’administració electrònica, amb la carpeta ciutadana, l’administració sense papers, a través de la gestió documental o de la implantació de la firma electrònica en expedients i factures des de fa més de quatre anys.


Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola