Notícies

El Museu de la Mar de Peníscola registra el 2014 el major nombre de visitants des de l’obertura el 1997 i supera els 100.000
14 enero 2015

El Museu de la Mar de Peníscola registra el 2014 el major nombre de visitants des de l’obertura el 1997 i supera els 100.000

  • El museu registra casi 8000 visitants més que el major any, fins la data
  • Important augment del nombre de visites de col·legis (30%) i grups (22.5%) respecte a 2013
  • Aquest servei municipal compta amb el certificat de gestió de qualitat en destinació turística SICTED, avalat per Turespaña i compta amb la catalogació de Centro Azul, por ADEAC


La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola i la direcció del Museu de la Mar han comunicat les excel·lents xifres que ha registrat enguany aquest espai expositiu.

S’ha assolit la xifra de 103.585 visitants, deixant enrere els 95.194 registrats el 2002, el millor any fins la data, dels divuit anys de funcionament del servei.

El Museu ha polvoritzat tots els rècords de venda d’entrades en anys anteriors, registrant increments del 30% en l’entrada de centres educatius i un 22.5% d’increment a l’entrada de grups respecte a l’any anterior. Pràcticament un de cada dos visitants del Castell de Peníscola aposten també per conéixer el patrimoni cultural i etnogràfic de la ciutat a través d’un dels sectors econòmics més tradicionals del municipi: la pesca i tot el relacionat amb l’entorn marí.

Aquest estiu, només els mesos de juliol i agost han passat pel Museu de la Mar prop de 40.000 persones, assolint una mitjana de més de 650 visitants diaris (en una superfície d’exposició de sols 115 metres quadrats), “interessats a descobrir el nostre patrimoni i tradicions” ha detallat Amparo Bayarri, la regidora responsable del servei.

"Un museu és una institució permanent sense ànim de lucre al servei de la societat, adquireix, conserva, investiga, comunica i exhibeix, amb el propòsit d’estudi, didàctic i lúdic, les restes materials de l’home i el seu entorn ha recordat el director d’aquest espai, José Miguel Zurita.

El Museu de la Mar de Peníscola, un museu de caràcter local i també monogràfic i específic “busca, juntament amb la rendibilitat i eficàcia social, cultural i turística, a través d’una oferta diversificada i atractiva, la interrelació amb el públic visitant, aquell que dóna sentit i raó de ser a totes i cadascuna de les peces exposades i que justifica l’esforç de l’Ajuntament de Peníscola per obrir-lo com a alternativa al turisme tradicional de sol i platja de la ciutat” ha detallat l’alcalde, Andrés Martínez, mostrant la seua satisfacció per l’èxit de visitants d’aquesta temporada.

Els atractius del museu
Admirar les restes històriques en exposició, trobats la majoria a la mar; la presentació etnològica de les arts de pesca i les petxines de fauna marina són algunes de les propostes per al visitant. Amb ell, el casc romà tipus Monteforti, els ungüentaris fenicis, las àmfores bètiques del segle I, la pedra armera, gravats, maquetes o escafandres van adquirint vida pròpia, tornant-se a descobrir, no ja amb la mateixa funcionalitat per a la qual can ser fabricats dos mil anys enrere, sinó reinventant-se a través de tot aquell que els contempla, sent ara doblement útils, per la seua importància patrimonial i pel plaer que suposa la presa en contacte, gràcies a la seua pervivència en el temps.

Esforç de millora contínua
La Regidoria de Cultura ha treballat de forma constant, juntament amb la Regidoria de Medi Ambient i Serveis en la millora de l’entorn i la gestió del mateix espai d’exposició. Renovació d’aquaris, millores en el mobiliari i tasques de manteniment rutinàries formen part de la gestió d’aquest servei públic que, a més, compta amb la catalogació de Centro Azul per ADEAC, que l’acredita com a centre de visitants, aula de mar o de naturalesa i que inclou entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental sobre els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible, així com informació específica i activitats relacionades amb el Programa Bandera Azul.

L’any passat aquest entorn museístic també obtenia el certificat de gestió de qualitat en destinació turística Sicted, avalat per Turespaña i que acredita la qualitat del servei.









Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola