Notícies

Un piromusical amb fragments corals de El Messies de Händel inaugura el XIII Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola
01 agosto 2013

Un piromusical amb fragments corals de El Messies de Händel inaugura el XIII Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola

El Messies de Händel i els més audassos efectes pirotècnics es combinaran la nit de divendres dia 2 per inaugurar el XVIII Festival Internacional de Música Antiga i Barroca, que oferirà, entre els dies 3 i 12 d'agost, set concerts organitzats per CulturArts Generalitat, la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Peníscola.

CulturArts Música, la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de la localitat, amb el suport de l'Agència Valenciana de Turisme, organitzen l'espectacle

L'Agència Valenciana de Turisme patrocina aquest singular espectacle ofert per la Pirotècnia Tomás de Benicarló que, en ocasions anteriors, ha congregat més de cent mil persones en la platja Nord de Peníscola.

Meduses i palmeres de salze, peònies amb rajos de plata, remolins, cors, llaços, fugaços, ars, llàgrimes i trons de titani, entre altres efectes, es combinaran amb fragments corals de El Messies de Händel, obra cim del Barroc, mitjançant els moderns equips electrònics de la pirotècnia, que s'ha mostrat disposta a sorprendre i a emocionar, un any més, els espectadors.

El cicle inclou els grups internacionals Orlando Consort i el duo Visse-Figueiredo i formacions de gran projecció exterior com Capella de Ministres, Ministriles de Marsias i La Dispersione

L'edició que comença demà divendres se centra en música del Renaixement i el Barroc, principalment d'Anglaterra i Itàlia, i per la presència d'alguns dels grups valencians més internacionals, a més de comptar amb formacions d'altres països, en l'històric castell del Papa Luna.

El grup Capella de Ministrers, amb Carles Magraner al capdavant, oferirà el dia 3 la primera actuació amb un programa titulat Atlanticus: España y México, amb obres renaixentises de cançoners espanyols i barroques, del d'Oaxaca, del país nord-americà.

A l'endemà, el Saló Gòtic del castell acollirà el primer dels dos concerts gratuïts del festival, als quals es podrà assistir després de la retirada prèvia d'invitacions. El clavecinista valencià format en centres internacionals, Pablo Márquez, executarà obres de Couperin, Bach i Händel. El famós quartet vocal Orlando Consort interpretarà el dia 6 obres de l'entorn de la cort del rei Enric VIII, gran mecenes de la cultura i compositor, d'autors francesos i anglesos.

Elisa Franzetti (soprano), Carles Magraner (viola d'arc) i Sara Águeda (arpa de dos ordres) oferiran el dia 7 el programa Doulce mémoire, integrat per música instrumental i vocla del Renaixement, en l'altre concert d'entrada gratuïta, en l'església de Santa Maria. Los Ministriles de Marsias i la soprano Erika Escribá-Astaburuaga abordaran el dia 10 el programa Desio di Sguardi, entorn a la veu humana i les seues imitacions instrumentals en la Itàlia de la primera meitat del Seicento.

El clavecinista Pablo Márquez i el trio Franzetti, Magraner, Águeda faran concerts gratuïts

El concert del dia 11, a càrrec de La Dispersione, estarà dedicat a un programa d'investigació sobre obres per a flauta de Nàpols, ciutat de referència en el Barroc. El grup presenta així el repertori que va enregistrar en disc amb una ajuda de la Generalitat. El duo format pel contratenor Dominique Visse i el clavecinista Nicolau de Figueiredo tancarà el festival amb el programa L’Eraclio amoroso, un ampli panorama de la música barroca del segle XVII a Anglaterra i Itàlia.

•Divendres, 2 d'agost

• 24.00 hores

• Platja Nord de Peníscola

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola