Notícies

Peníscola és la primera destinació de la Comunitat Valenciana que tramita el Segell de Turisme Familiar de la FEFM
27 julio 2013

Peníscola és la primera destinació de la Comunitat Valenciana que tramita el Segell de Turisme Familiar de la FEFM

El Patronat Municipal de Turisme de Peníscola ha sol·licitat la tramitació del Segell de Turisme Familiar, recentment creat, i que atorga la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN)
Després d'una primera presa de contacte, aquesta mateixa setmana, en la I Jornada de Turisme Familiar, a Madrid, els responsables de la gestió turística municipal han iniciat ja les auditories i la recopilació de dades per a l'obtenció del guardó esmentat.
“Peníscola registra un percentatge superior al 70% de turisme amb aquest perfil familiar, la majoria dels esforços de promoció de la destinació es duen a terme amb aquest segment com a destinatari” ha asegurat l'alcalde de la localitat, Andrés Martínez, que ha apostat des del primer moment per impulsar i promoure “totes les accions que siguen necessàries per reforçar la promoció de l'oferta turística de la localitat per a aquest públic objectiu”.
La FEFN ha creat el Segell de Turisme Familiar enguany per distingir aquelles empreses i destinacions que desenvolupen productes adaptats a aquest segment de clients.
El segell es desenvolupa amb l'ajuda de la consultora Developing Natural Activities i està disponible per a destinacions, allotjaments, cadenes hoteleres, restaurants, activitats culturals, d'oci i de temps lliure, com estacions d'esquí, prestadores de serveis en la naturalesa, transport, així com operadors turístics i agències de viatge.
Per a l'obtenció del segell, la destinació turística ha de complir uns requisits necessaris per a cobrir les expectatives del turisme en família. S'hi han desenvolupat estàndards per a l'allotjament, la restauració, les activitats, la intermediació i la gestió de la destinació, i la implantació és de fàcil aplicació, les tasques de gestió i seguiment poden realitzar-se internament i el sistema és compatible amb altres sistemes ja integrats en la gestió de la qualitat.
Compten ja amb aquesta certificació la Vall d'Aran, destinació de muntanya situada en el Pirineu català, el Parc de Naturalesa Senda Viva, situat a Navarra, o l'Estació Biològica Internacional Europarques, que realitza un creuer ambiental del Parc Natural d'Arribes del Duero.
Totes aquestes destinacions han superat els requeriments definits en el projecte d'aquest segell pel que respecta a instal·lacions, serveis o oferta d'activitats, que els reconeix com a llocs recomanats per gaudir de l'oci i el turisme en família.
Peníscola és la primera destinació de la Comunitat Valenciana a participar en aquest projecte i, després de la consecució de la certificació, podrà comptar amb accions de difusió i promoció per part de la FEFN i l'ús de la marca Turisme Familiar, així com dirigir les seues accions de màrqueting a les 42.000 famílies nombroses d'Espanya associades a aquesta federació, "un esforç que administració i empresa podrem desenvolupar de forma conjunta en benefici de la consolidació del posicionament de la destinació en aquest segment tan estratègic”, ha valorat el primer edil.
Peníscola, que registra al llarg de tot l'any més de dos milions de pernoctacions, compta amb més d'11.000 llits hotelers i és la segona destinació turística de costa de la Comunitat, està acreditat com un dels Pueblos más Bonitos de España per l'associació nacional, i ostenta el reconeixement a la gestió integral de qualitat de la destinació SICTED que atorga Turespaña.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola