Notícies

Peníscola és la destinació més rendible de la Comunitat durant els mesos d'estiu
06 marzo 2013

Peníscola és la destinació més rendible de la Comunitat durant els mesos d'estiu

Segons es desprén de les dades del Baròmetre de la Rendibilitats i l’Ocupació de les Destinacions Turístiques Espanyoles, realitzat i publicat per Exceltur, Aliança per a l’excel·lència turística, Peníscola és la destinació de la Comunitat Valenciana amb major rendibilitat.
L’estudi analitza les dades de juny a setembre de 2012, atenent a l’ocupació i el RevPAR hoteler o ingrés per habitació disponible.
“Peníscola, amb més de 10.000 places hoteleres, ha experimentat un creixement del 200% en el nombre d’habitacions en els últims deu anys, una cosa excepcional, tenint en compte la profunda crisi econòmica en què està immers el país”, ha declarat l’alcalde de la ciutat, Andrés Martínez.
“Les empreses hoteleres han apostat per Peníscola de forma clara i contundent, atenent les seues capacitats de creixement i multiplicant el nombre d’establiments hotelers en l’última dècada, fins sumar els 42 actuals”, ha valorat.

Les xifres
La mitjana espanyola situa el RevPar en 62,9€ i Peníscola està per sobre d’aqeusta mitjana en l’ingrés mitjà per habitació disponible, amb 71.1€, superant destinacions com Benidorm, amb 61.5€ o Dénia, amb 50,7€, que es queden per davall de la mitjana nacional.
Altres destinacions espanyoles com Calella, amb 42,1€ o Puerto de la Cruz, amb 34,7€ se situen a la cua de l’estadística.
Segons el mateix informe, els quatre mesos d’estiu de 2012 han accentuat la disparitat de resultats entre les destinacions urbanes i les vacacionals. L’evolució de la rendibilitat socioeconòmica de les 105 principals destinacions turístiques espanyoles analitzades, en comparació amb els mateixos mesos de 2011 reflecteix un creixement en la majoria de destinacions vacacionals espanyoles del litoral mediterrani i les illes, afavorides pel turisme estranger, mentre en el cas de les ciutats, la pràctica totalitat experimenta un nou i més intens descens d’aquests indicadors, per la debilitat de la demanda interna i de negocis.
En la variació interanual d’estiu 2012/2011 Peníscola, amb un 10.7%, se situa també per damunt de la mitjana que és del 4.5%.

Trencar l’estacionalitat, “el repte”
“L’oferta hotelera de la ciutat és atractiva, competitiva i de qualitat” ha valorat Martínez, que ha destacat “la importància d’incidir en el mercat internacional i en nous segments per contribuir a la dilatació de la tendència que apunta l’informe també fora de la temporada estival”.
Trencar amb l’estacionalitat de la destinació és ”el repte que ens plantegem, no sols des del govern local, sinó també des del Patronat Provincial i l’Agència Valenciana de Turisme, amb qui treballarem conjuntament en la nostra internacionalització en mercats estratègics com França, Rússia i el nord d’Europa” ha confirmat el primer edil.
Durant aquesta campanya, Peníscola acudirà a 20 fires, de les quals 11 són internacionals, i està valorant la possibilitat de fer accions de promoció, màrqueting en línia i màrqueting de carrer en ciutats com Barcelona, València o París.


Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola