Notícies

;
29 noviembre 2010

La APPL presenta el seu primer butlletí

Amics del Papa Luna, complint els seus Estatuts, acaba de publicar, distribuir entre els socis i posar a la venda l'edició primera del seu mitjà de comunicació, informatiu i cultural, que haurà de tenir continuïtat anual. L'escàs pressupost de l'entitat, amb menys d'un any de vida i amb una quantia de la condició de soci de 10 euros per any, no ha estat inconvenient per a presentar una excel·lent publicació, format 17x24 cm, a tot color amb un variat contingut de destacat  interés històric, desenvolupat en les seues 32 pàgines: L'edició ha estat coordinada pel president de l'Associació, J. B. Simó, i en el seu important fons fotogràfic, ha comptat amb Luis Oms, membre de la Junta Directiva. Ambdós són, així mateix components de l’Equip de Redacció d'aquesta Revista.

Els articles integrants de la publicació són: Extracte dels estatuts, Síntesi del primer any, La reproducció i traducció d'una butlla de Benet XIII a l'ermita de Sant Antoni, Descripció de la primitiva capella eremítica, Poesia “Eclipsi de ‘Lluna’ a Peníscola”,  Documentació pontifícia de Benet XIII,  Entrevista al “primer soci d'honor”, Miscel·lània de notícies històriques i Commemoracions amb projectes a desenvolupar per l'Associació.

L'entitat compta, en aquests moments, amb cinc entitats protectores, l'aportació econòmica de les quals possibilita, juntament amb les quotes dels socis el desenvolupament de les activitats; aquestes són: Cafès BO, Fundació Caixa  Benicarló, Hostería del Mar, Editorial Antinea i Patronat Municipal de Turisme. La Regidoria de Cultura ha comprat un determinat nombre d'exemplars,  col·laborant així amb l'edició del Butlletí.

Entre els continguts destaca un meritori treball, de gran nivell investigador, del qual és  autor, el Dr. en Història Sr. Ovidio Cuella Esteban, “soci d'honor” i gran valedor de l'Associació. El text correspon a la conferència que l'autor va impartir en el saló gòtic del castell, durant la celebració de la AAPL Homenatge a Benet XIII (22 i 23 de maig de 2010). Així mateix, gràcies al Sr. Cuella que aporta documentació inèdita i aclaridora –en un primer moment- de l'inici de la ciutat com a Seu Pontifícia, està motivant que l'Associació dissenye propostes sobre aquesta singular commemoració, distingida i de digna promoció i que, el 2011, ostentarà el VI Centenari. Igualment, entre altres projectes de l'entitat figuren, la publicació d’un llibre de contingut documental comarcal, provinent dels Arxius Vaticans (en vies d'elaboració), i en la qual destaca la presència de Peníscola, juntament amb altres ciutats com Sant Mateu, Morella…

En ocasió de la presentació, en un acte cultural celebrat el 27 de novembre a l'Edifici Sociocultural es va reiterar que la AAPL té com a premissa inicial el “conjuminar voluntats”,  i en això estem tots i totes: augmentar, progressivament, el nombre de socis, però es va assenyalar, amb humil satisfacció, noves incorporacions al col·lectiu provinents, no solament de territori espanyol, sinó algunes de la Unió Europea. Per a les persones interessades en el coneixement d'aquesta Associació cultural peniscolana, remetem al lector a la seua pàgina web oficial:
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola