Notícies

;
05 octubre 2010

Peníscola revalida les certificacions de qualitat de les platges

La Regidoria de Platges ha rebut avui mateix la confirmació d’AENOR i de l'Institut de Qualitat Turística de la revalidació de les certificacions de les platges peniscolanes després de superar les auditories respectives.

La Bandera de la Q que atorga l’Institut de Qualitat Turística Espanyol valora nou punts: Direcció (Sistema de gestió, identificació d’aspectes ambientals, desenvolupament de processos), Seguretat, salvament i primers auxilis (seguretat, balisament, salvament i primers auxilis), Informació (serveis de la platja, informació turística, codis de conducta, sobre seguretat, informació higienicosanitària), Neteja i recollida selectiva de residus (neteja de la superfície seca i humida, neteja d'instal·lacions...), Manteniment d'instal·lacions i equips, Accessos (aparcament, accessos superfície seca, accessos superfície humida), Serveis higiènics (requisits legals, lavabos, dutxes, aigua potable...) i Oci (hamaques, ombrel·les, activitats ludicoesportives).

Pel que fa a les EN ISO 9001 i 14001, de qualitat i gestió ambiental respectivament, valoren segons la normativa europea, Formació, Comunicació Neteja i Socorrisme. Peníscola compta amb 32 d'aquest tipus de guardons, és el municipi espanyol amb més nombre de certificats expedits per AENOR, dos per a la Platja Nord i dos per cadascuna de les 15 cales naturals, tant en la seua variant de gestió de qualitat, com en la variant de gestió mediambiental.

L'edil de l'àrea, Agustín Fresquet, ha valorat la revalidació com “el resultat del treball ben fet i de l'esforç en inversions que ha realitzat l'Ajuntament”, així, ampliava que el cost per a les arques municipals per a mantenir les platges en estat d'excel·lència supera els 800.000€ anuals.

Per la seua banda, l'alcalde, Andrés Martínez, ha volgut felicitar el treball de la Regidoria i ha recordat que el bon estat de les platges “és clau per a la satisfacció dels nostres turistes que segueixen valorant-ne la seua i qualitat com excel·lents”.

Peníscola aposta per la gestió de qualitat en el patrimoni natural, i també en la gestió turística. Prova d'això és la certificació de l'oficina d'informació turística central del municipi que avui mateix està passant l’auditoria per a corroborar la Q que posseeix des de fa ja tres anys. “Prova de l'interés del sector per la millora contínua i la promoció de la seua competitivitat” assegurava Martínez.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola