Notícies

;
12 agosto 2010

La Policia Local confisca material de "top manta" per valor de 6.500€

L'operativa policial contra la venda fraudulenta de falsificacions en el carrer continua a Peníscola. Durant aquesta setmana, en dues actuacions distintes, s'han confiscat més de sis mil euros en articles per a la venda il·legal.
La Policia Local interceptava, en primer lloc, un vehicle que es dirigiria cap a la platja Nord amb diferents embalums que contenien bosses i ulleres de sol, imitacions de diferents marques comercials. Un total de més de 160 articles.
“La intensificació de la vigilància en els accessos i els punts de venda ha fet que la presència de manters disminuïsca” assegurava l'edil de Governació, Jesús Ayza, “no obstant això”, puntualitzava, “els que aconsegueixen burlar la vigilància intenten arribar fins a l'arena de la platja per a vendre els seus articles, cosa que dificulta la tasca policial a causa de la gran aglomeració de gent” assegurava.
Per això, la policia ha intensificat els controls en els a accessos per transport públic i carretera a la localitat, cosa que ha donat com a fruit aquesta mateixa setmana, en l'acció referida, la detenció de tres individus de nacionalitat senegalesa i amb domicili a Salou i Saragossa; i s’ha procedit també a la intervenció del vehicle que ha quedat immobilitzat i dipositat.

En una segona actuació i dins del mateix operatiu encaminat a eradicar aquesta activitat, es detenia en l'interior de la platja i exercint la venda a una ciutadana senegalesa de 31 anys d'edat i amb domicili a València.
A aquesta última se li han confiscat un total de 2.170 euros procedents de les vendes del dia i que duia amb ella, “el que demostra com és d’abellidor i rendible el negoci de la venda il·legal, cosa que no sol transcendir a la ciutadania” comentava l'edil.
Una vegada detinguda i en dependències de la Policia Llocal, s'ha pogut comprovar que aquesta dona tenia una ordre d'expulsió d'Espanya, dictada el 2007 a València, que estava incomplint.
Els quatre detinguts han passat a disposició judicial durant el matí d’avui.

Aquestes detencions estan dins de l'operatiu que la Policia Local de Peníscola està portant a terme aquest estiu contra el Top Manta.
Davant la pressió de la Policia Local els venedors han trasllat la seua activitat a l'interior de l'arena de la platja i han canviat els seus horaris, passant de la vesprada-nit  a les hores de bany, on són més difícils de controlar. “Per tot, seguim reforçant torns i revisant les estratègies per a combatre aquest fenomen amb major eficiència malgrat que manca un major suport per part de les administracions superiors” assegurava Ayza. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola