Notícies

;
02 agosto 2010

Llum verda al projecte de Recuperació, repoblació i posada en valor de la marjal de Peníscola

La Junta de Govern Local dóna llum verda al projecte de Recuperació, repoblació i posada en valor de la zona est de la marjal de Peníscola, per a la qual cosa ha aprovat l’expedient aquesta mateixa setmana.
Amb l'objectiu de comunicar el nucli urbà amb la zona humida, la proposta municipal se centra en la regeneració i condicionament de la zona de la marjal compresa entre l'antic camí de l’assagador i l’avinguda Pigmalión.  
La neteja de la vegetació, la regeneració i plantació d'arbres i la col·locació de passarel·les de fusta amb miradors des d'on contemplar aquest paisatge natural protegit, són les actuacions previstes.
Aquest projecte “que presentem al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local” segons comunicava el primer edil, necessitava un informe preceptiu de la Conselleria per tractar-se d'un paratge protegit.
Aquesta obra estarà finançada pel fons Estatal, juntament amb altres dos projectes: la millora de l'eficiència energètica de la urbanització Font Nova i el subministrament i instal·lació d'una xarxa de comunicacions sense fil per a la ciutat. A més, es preveu cobrir el finançament de diferents projectes i accions socials ja prevists en el pressupost d'aquesta anualitat, que, segons  Martínez, “és el pressupost més social de la història de l'Ajuntament de Peníscola”.
Amb tot, el muntant total a què ascendeixen les diferents actuacions, són 817.000 €, repartits de la següent forma: 477.855 € en el projecte de recuperació, repoblació i posada en valor de la zona est de la marjal de Peníscola; 96.510 € en l'acció que s'emprendrà en la urbanització Font Nova i 83.885€ en la nova xarxa de comunicacions sense cable per al municipi.
La resta, que suposa al voltant del 20% del total, anirà destinat al finançament de projectes de la Regidoria de Benestar Social.

El projecte que centra la inversió del fons estatal, l'actuació en la marjal, pretén, “respectant la consideració especial de la zona protegida, millorar el seu entorn i posar-la en valor com a recurs turístic i nova via de comunicació entre la zona de l'escola de primària i el centre del poble” explicava Martínez.

Aquesta actuació continuaria la realitzada el passat any 2005 per part de la Conselleria que, juntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, va portar a terme la regeneració de la zona nord de la marjal.
Aquest “circuit ambiental suposarà un canvi substancial en l'estètica de la zona humida, la seua obertura a la ciutadania i la integració de l'espai dins de la vida del municipi” assegurava l'alcalde qui, a més, ha recalcat “la importància d'obrir una via de comunicació entre la zona del col·legi, el poliesportiu i la ubicació de la futura piscina municipal, amb  el centre”.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola