Notícies

;
07 julio 2010

Peníscola acull xiquets orfes del Colegio Imperial de vacances

La consellera de Benestar Social, Angélica Such, ha destacat la col·laboració de "empresaris hotelers de Castelló i el Colegio Imperial de Niños Huérfanos San Vicente Ferrer amb la Conselleria de Benestar Social en la seua responsabilitat d'oferir a aquells que més ho necessiten noves oportunitats per a assolir una millor qualitat de vida".

Such ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita als 60 menors del Col·legi Imperial de Xiquets Orfes San Vicente Ferrer que gaudeixen d'unes vacances a Peníscola.

Durant la seua visita, Such ha elogiat el treball desenvolupat per la Federació Hotelera de la Comunitat Valenciana, i especialment al seu president, Carlos Escorihuela per col·laborar, de forma altruista, en aquesta activitat que permet que "menors amb molt pocs recursos i molt poques possibilitats puguen passar uns dies de vacances i complir el seu somni de gaudir del seu temps d'oci en un hotel de quatre estrelles de Peníscola, davant de la platja".

Així mateix, la consellera ha destacat la labor del Colegio Imperial de Niños Huérfanos com a institució beneficoeducativa que des de fa sis segles ha atés a més de 30.000 xiquets orfes o de famílies amb una situació econòmica precària.

En aquest sentit, Such ha elogiat la vocació d'atenció cap als més desfavorits i la confiança plena en les capacitats dels xiquets que continua avui vigent en el projecte educatiu de la Fundació del Colegio Imperial.

Campament d'estiu

Aquest campament continua el projecte educatiu en valors i de millora social de l'individu que desenvolupa el Colegio Imperial de Niños Huérfanos San Vicente Ferrer.

L'animació sociocultural suposa, al llarg d'aquests dies de vacances, un suport a l'educació formal que ofereix el col·legi durant tot l'any, així com una eina eficaç en la prevenció de futures problemàtiques.

Els participants es distribueixen en diferents grups segons edats, que coincideixen amb l'organització habitual de les etapes educatives d'un centre escolar, amb la finalitat de tenir en compte les seues preferències i inquietuds.

La programació d'activitats es desenvolupa entorn de cinc àrees de formació: física, tècnica, de caràcter, de transcendència i de servei. Entre els objectius destaquen el respecte a les diferències, desenvolupament d'habilitats manipulatives, potenciar la creació de llaços afectius, oferir estratègies per a la resolució de conflictes, afavorir l'autonomia personal i emocional i l'autoestima, entre altres.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola