Notícies

;
01 julio 2010

La Generalitat dóna suport a l'Estació Nàutica Benicarló-Peníscola

La secretària autonòmica de Turisme, Victoria Palau, ha destacat el suport de la Generalitat a les estacions nàutiques “com a aposta per l'activitat nàutica i un dels principals instruments per a diversificar la varietat de productes turístics que aglutina la Comunitat”.

Palau ha manifestat que el desenvolupament del producte Estacions Nàutiques “constitueix una de les bases per a fer del turisme nàutic a la Comunitat Valenciana una realitat que contribuïsca a l'enfortiment de l'activitat turística incidint en la diversificació”.

La secretària autonòmica de Turisme ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de la Jornada Formativa dirigida a informadors de la Xarxa Tourist Info sobre l'estació nàutica Benicarló-Peníscola.

Victoria Palau ha recalcat el suport de la Generalitat a les Estacions Nàutiques “tant en l'àmbit institucional com en el financer”. “A més, –ha continuat- Turisme també col·labora econòmicament amb les estacions nàutiques mitjançant el conveni marc amb l'Associació Espanyola d'Estacions Nàutiques”.

Palau ha posat l'accent que l'Estació Nàutica Benicarló-Peníscola “és l'única que està situada en la província de Castelló i presta servei a tot el nord de la Comunitat Valenciana”. En aquest sentit, ha valorat “la gran activitat que està desenvolupant l'Estació Nàutica Benicarló-Peníscola en el seu primer any, cosa que ha fet que es convertisca en una de les estacions nàutiques més actives de la Comunitat.

La Comunitat Valenciana posseeix quatre estacions nàutiques: Marina Alta, Badia d'Altea, Alacant-El Campello-Santa Pola i Columbretes. A més, la Comunitat ocupa el tercer lloc en nombre de ports esportius i d'amarres, després de Catalunya i Illes Balears.


Jornada Formació informadors Tourist Info

Palau ha ressaltat que la Conselleria de Turisme “promou jornades i visites per a millorar el coneixement dels informadors Tourist Info dels productes, destinacions i oferta turística de la Comunitat i en aquest context, s'ha organitzat aquesta Jornada en els municipis de Benicarló i Peníscola per a conéixer in situ l'Estació Nàutica Benicarló-Peníscola”.

És de destacar que el programa d'aquesta jornada inclou la presentació de l'Estació Nàutica dels seus gestors i a més, els informadors turístics han embarcat, a Benicarló, en velers de creuer fins a Peníscola, on realitzaran un recorregut pel nucli històric i castell de Peníscola.

En aquesta jornada han participat prop de 30 informadors de la Xarxa Tourist Info procedents de les províncies de Castelló i València. Aquestes visites enriqueixen les labors divulgatives en destinació que realitza el personal informador de la Xarxa al llarg de tot el territori, i els dóna l'oportunitat de conéixer les ofertes, productes i característiques de les destinacions. Aquestes visites les elaboren els mateixos companys de la Tourist Info amfitriona i especialment del mateix sector, beneficiari últim de l'activitat de les oficines d'informació i acollida al client.

Per altra banda, s’ha de ressaltar que, en els últims anys, la Conselleria de Turisme promou especialment les relacions entre el sector i les oficines Tourist Info organitzant trobades i jornades com la que s'ha desenvolupat avui: des d'oferta hotelera (HOSBEC 2007), turisme de salut (Associació Valenciana d'Estacions Termals 2008), turisme enològic (Associació Ruta del Vi Utiel-Requena 2009), turisme actiu (ACVETA 2010) i un important nombre d'activitats que tenen com a objectiu el coneixement d'una destinació en el seu conjunt o esdeveniments turístics culturals i esportius (Llum de les Imatges, Ruta dels Monestirs, V Centenari de San Francesc de Borja, Any Hernandià, America’s Cup, Volvo Ocean Race, Màsters Golf Costa del Azahar, etc.).

Durant el primer semestre de l'any, s'han impartit un total de 20 cursos i jornades, 122 hores lectives, amb edicions en les tres províncies per a facilitar l'assistència dels informadors. Aquests cursos han comptat amb un total de més de 500 assistents

La Xarxa Tourist Info, impulsada i coordinada per la Conselleria de Turisme en estreta col·laboració amb les 130 entitats locals que la integren, compta en l'actualitat amb 186 oficines i punts d'informació de temporada per a prestar serveis d'acollida i informació al turista al llarg de tot el territori autonòmic, mitjançant una consolidada imatge corporativa de serveis de qualitat. Més de 400 informadors turístics van prestar servei durant la passada temporada estival en les oficines de la Xarxa.

Un dels objectius prioritaris per a la Conselleria de Turisme és impulsar la professionalització del capital humà d'aquesta important Xarxa de serveis turístics i per a això s'ha engegat un Pla de Qualitat en l'Atenció al Turista, i amb un complet Programa de Formació.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola