Notícies

;
22 abril 2010

El secretari autonòmic d'Ocupació ha presentat a Peníscola el IX Congrés d'Escoles Taller, Cases d'Ofici i Tallers d'Ocupació

El secretari autonòmic d'Ocupació, Luis Lobón, ha assenyalat avui que “aquesta trobada constitueix una oportunitat immillorable per a reflexionar i engegar estratègies comunes respecte a unes de les polítiques actives d'ocupació més efectives de les engegades des del SERVEF”, ha explicat el secretari autonòmic d'Ocupació.

Luis Lobón ha realitzat aquestes declaracions avui a Peníscola durant la roda de premsa de presentació de l'IX Trobada d'Escoles Taller, Cases d'Oficis i Tallers d'Ocupació (ETCOTE) que se celebrarà els dies 11 i 12 de maig en aquesta ciutat.

A aquest congrés assistiran al voltant de 600 persones procedents de tota la Comunitat Valenciana, principalment directors de centres, docents, monitors, experts i representants de les corporacions locals, que són les entitats que executen els projectes subvencionats per la Generalitat.

Més de 27.000 beneficiaris

Durant la presentació d'aquest congrés, Luis Lobón ha fet balanç dels programes mixts de formació i ocupació i ha assenyalat que des de l'engegada d'aquestes iniciatives, fa ara uns deu anys, més de 27.000 persones aturades s'han beneficiat dels programes, amb la qual cosa s’ha assolit un alt índex d'inserció laboral.

En les Escoles Taller i Cases d'Oficis, dirigides a persones aturades menors de 25 anys, s'ha registrat un índex d'inserció laboral entre els participants superior al 80%; mentre que els Tallers d'Ocupació, dirigits a majors de 24 anys, han assolit un percentatge d'inserció del voltant del 63%.

“Es tracta de xifres de les quals ens sentim satisfets, i que ens mostren que estem en el camí correcte, però que no podem baixar la guàrdia i hem de seguir treballant per aconseguir que aquests percentatges d'inserció siguen encara millors”, ha explicat el secretari autonòmic.

Referent a això, Luis Lobón ha informat que, tenint en compte el caràcter plurianual d'aquests projectes, actualment es troben en funcionament 24 Escoles Taller, 48 Tallers d'Ocupació, 126 Tallers d'Ocupació per al Reciclatge Professional,  2 Cases d'Oficis i 2 Unitats de Promoció i Desenvolupament.

Programació dinàmica i participativa


En la IX Trobada sobre Escoles Taller, Cases d'Oficis i Tallers d'Ocupació tindran lloc taules de participació i tallers de treball per abordar problemàtiques específiques vinculades i relacionades amb les ETCOTE, es realitzaran experiències de grup amb membres del programa CRE@ XARXA i es desenvoluparà una taula rodona on s'analitzarà el valor de les qualificacions professionals per a la inserció en el mercat laboral.

Així mateix, també es portarà a terme una ponència sobre tècniques d’emprenedorisme per a persones en situació d'atur i una altra sobre tècniques de formació psicopedagògica per a col·lectius amb dificultats d'inserció.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola