Notícies

;
21 abril 2010

La consellera d'Agricultura visita les obres de l'escull artificial que es construeix enfront de la costa de Peníscola

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Maritina Hernández, ha destacat que "la instal·lació d'esculls artificials en la costa de la Comunitat Valenciana contribueix a augmentar la rendibilitat i la competitivitat del sector pesquer de la Comunitat Valenciana".

Maritina Hernández ha visitat avui les obres de l'escull artificial que s’està construint enfront de la costa de Peníscola, juntament amb l'alcalde de la localitat, Andrés Martínez, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Peníscola, Miguel Castell.

Durant la visita, la consellera d'Agricultura ha assegurat que "aquestes esculleres asseguren l'aliment de les espècies, serveixen de protecció enfront de depredadors i eviten la pesca il·legal, per la qual cosa es converteixen en la millor eina per a recuperar els caladors, doblegar la productivitat pesquera, així com protegir i recuperar els fons marins".

En aquest sentit, la consellera d'Agricultura ha assenyalat que "el Consell ha invertit més de 12 milions d'euros en la construcció de 41 esculleres que protegeixen més de 200 quilòmetres de costa, cosa que situa la Comunitat Valenciana al capdavant de les regions de la Mediterrània que major superfície de litoral té protegit mitjançant esculls artificials".

Suport del Pla Confiança

La Conselleria d'Agricultura ha seleccionat la costa de Peníscola per tractar-se d'un important punt d'ubicació per a espècies d'interés pesquer com el mollet de fang, el pagell o el polp. Així mateix, pot afavorir la presència d'espècies migratòries com l'orada i la serviola.

La construcció d'aquesta estructura artificial, que suposa una inversió de 2,2 milions d'euros, executada en el marc del Pla Confiança, abasta una longitud de 22,6 quilòmetres i ocupa una superfície de 2.000 hectàrees, amb una alineació paral·lela a la costa.

Està format per 1.208 mòduls de formigó armat, i en aquests moments, l'execució de l'obra es troba al 81% amb la qual cosa ja s'han fondejat 968 mòduls. En concret, s'han utilitzat dos tipus de mòduls: els denominats antiarrossegament, l'objectiu dels quals és evitar la pesca il·legal; i els de producció, que reforcen l'hàbitat natural existent afavorint la reproducció i repoblació de les espècies.

S’ha de destacar que el Pla Director de Pesca 2008-2013 té entre els seus eixos estratègics la protecció del mitjà marí amb l'objectiu de garantir el futur de l'activitat i l'optimització dels recursos pesquers.

Altres esculls artificials

Respecte als esculls situats al llarg de tot el litoral de la Comunitat, en la província de Castelló s'han instal·lat 12 esculls en les aigües enfront dels termes municipals d'Almenara, Benicàssim, Borriana, Cabanes, Moncofa i Vinaròs, formats per un total de 2.445 mòduls que ocupen una superfície de 4.355 hectàrees.

En la província de València són 10 les estructures construïdes i se situen a Gandia, Sagunt, Cullera, Oliva, Perellonet i València. En aquest cas els componen un total de 2.979 mòduls que protegeixen de forma directa un àrea de 6.488 hectàrees.

Quant a les costes d'Alacant, la Conselleria ha instal·lat altres 19 esculls, que es troben enfront de Santa Pola, Tabarca, Calp, Benidorm, Torrevella, el Campello, Guardamar, Altea, la Vila Joiosa i Alacant. En total, 4.300 mòduls que ocupen una superfície de 5.600 hectàrees. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola