Notícies

;
17 diciembre 2009

El nucli antic de Peníscola estrena senyalització

La Regidoria de Nucli Antic de Peníscola ha renovat la senyalització patrimonial del centre històric de la ciutat. S'hi han instal·lat 19 pannells que donen informació sobre els principals punts d'interés turístic i monumental de la zona antiga. Entre aquests, es troben el castell, les esglésies de la ciutat, el portals d'accés, les muralles i altres elements com el bufador o l'ajuntament. A més, s'hi han col·locat dos pannells més en els principals accessos al nucli en els quals s'ha plasmat un plànol de la ciutat antiga. En aquesta senyalització s'identifiquen els recursos que el visitant pot trobar en el seu recorregut.  

Les senyals respecten tots els criteris que s'estableixen en el Plan Especial de Protecció del Nucli Antic, aprovat fa poc per la Generalitat Valenciana. Per a això, s'hi han utilitzat materials i dissenys d'acord amb la normativa prevista en el Pla, per a integrar la senyalètica en l'entorn.

Dins del projecte, s'ha inclòs també la senyalització d'un dels recursos patrimonials recuperat enguany, la Creu del camí de l'Assagador; així com la instal·lació de dos pannells de benvinguda en els accessos principals a la ciutat.

Aquest projecte s'inscriu dins del programa d'actuacions previst en el Pla de Dinamització del Nucli Antic, “perquè el nostre compromís va ser aplicar els resultats de l'estudi, encarregat a una consultora independent, en benefici de la zona” explicava Romualdo Forner, regidor del Nucli Antic.

Per la seua banda, l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, ha manifestat la seua aposta per reactivar les dinàmiques socioeconòmiques del centre històric. La Regidoria responsable ha emprés diverses accions al respecte al llarg d'aquest any, per exemple, l'elaboració del Manual de Restauració, la inclusió dins del Pla Confiança de la Generalitat de la substitució de les actuals antenes de televisió o el mateix Pla de Dinamització.

El projecte ha sigut subvencionat en la seua totalitat per l'Agència Valenciana de Turisme, que a través del pla especial de suport als sectors productius de la Comunitat Valenciana, ha previst per a aquesta actuació un total de 45.000€. En aquesta ocasió, l'alcalde ha reiterat una vegada més la seua "voluntat  de no deixar passar ni un cèntim de les ajudes que es puguen percebre per part de qualsevol administració”. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola