Notícies

;
20 julio 2009

Peníscola acull la presentació Esport per tu: Anem a la Platja

La secretària autonòmica de l'Esport, Niurka Montalvo, la directora general de Drogodependències, Sofia Tomás i l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, han presentat aquest matí a l'Escola de la Mar de Peníscola la nova campanya de prevenció del consum de drogues Esport per Tu: Anem a la Platja!, després d'un conveni de col·laboració entre la Fundació per a l'Estudi, Prevenció i Assistència a les Drogodependències, FEPAD, i el Consell Valencià de l'Esport.

    Aquesta campanya, s'emmarca en el Programa de Sensibilització i Prevenció del Consum de Drogues Esport per Tu, que té com a objectiu principal la prevenció del consum de drogues a través d'alternatives d'oci saludable. D'aquesta manera, es desenvoluparà tant la campanya d'estiu Anem a la Platja a les escoles nàutiques Escoles de la Mar, com la campanya d'hivern Puja al Tren de la Prevenció, que es portarà a terme en el marc de la XXVIII edició de Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana.
   
    Durant l'acte de presentació, la secretària autonòmica de l'Esport, Niurka Montalvo ha destacat “la importància de fomentar entre els joves valencians l'esport com a activitat d'oci saludable” i ha assenyalat que “a través d'aquesta campanya estem unificant esforços des de dos departaments de l'administració autonòmica, juntament amb el suport de l'administració local, amb la finalitat de conscienciar els ciutadans sobre la problemàtica de les drogodependències”.

    Per això, “a través d'Esport per Tu: Anem a la Platja proposem tant als joves com als progenitors una sèrie d'activitats que poden realitzar de forma conjunta, on l'esport es converteix en un instrument d'implicació social per evitar el consum de drogues i fomentar aficions saludables” ha assenyalat Niurka Montalvo.

    Així mateix, la directora general de Drogodependències, Sofia Tomás, ha assenyalat que “l'ambiciosa campanya que avui inaugurem ací a Peníscola té com a finalitat crear factors de protecció enfront del consum de drogues, sobretot entre la població juvenil, mitjançant una nova estratègia preventiva de la Conselleria de Sanitat que consisteix a fomentar alternatives d'oci compartit entre pares i fills, ja que els progenitors juguen un important paper com a agents de salut”·

    Per això, Sofia Tomás ha agraït a Andrés Martínez “la seua implicació en aquesta iniciativa que engega la Generalitat, i que iniciem avui a Peníscola on més del 70% del turisme és familiar”.

Un 43,9% dels joves fa esport entre setmana


    A més, Sofia Tomás ha assenyalat que “l'esport és un element proper a la cultura juvenil que es converteix en un important factor de protecció enfront del consum de drogues. De fet, segons l'última enquesta escolar sobre consum de drogues de la Comunitat Valenciana 2008, un 43,9% dels estudiants valencians realitza activitats esportives entre setmana i un 10,2% durant el cap de setmana, a més el consum d'alcohol, tabac i cannabis s'associa negativament amb l'esport”.

    En aquest sentit, segons dades de l'última enquesta escolar, els joves valencians de 12 a 19 anys entrevistats dediquen entre setmana 4,7 hores a l'oci grupal, activitats d'oci en grup, i durant el cap de setmana es multiplica en 10,1 hores, “per la qual cosa a través d'aquesta campanya pretenem implicar-nos, tant des del punt de vista institucional com social, en aqueix temps d'oci de què disposen els nostres joves perquè el dediquen a activitats que els duguen a rebutjar el consum de drogues” ha indicat Sofia Tomás.

Esport per Tu: Anem a la Platja

    En aquest sentit, Esport per Tu Anem a la Platja s'ha desenvolupat durant tot el matí al costat de l'Escola de la Mar, situada a la Platja Sud de Peníscola. Durant la jornada, famílies i joves de Peníscola han participat en el circuit ludicopreventiu format per cinc activitats com rugby, proves individuals o entre pares i fills, tallers de teatre i manualitats, així com punts d'informació on tècnics ofereixen informació veraç  sobre els riscos derivats del consum de drogues.

A més, els participants reben un esmorzar saludable i participen en el sorteig d'un IPOD al millor missatge preventiu, per a la qual cosa han d'escriure un missatge sobre prevenció de drogodependències i participar en el concurs.

    El calendari d'Anem a la Platja serà el dia 24 de juliol a l'Escola de la Mar de Benicàssim situada a la platja els Terrers, el dia 31 de juliol a l'Escola de la Mar de la platja de Piles i el dia 7 d'agost a l'Escola de la Mar de la Vila Joiosa, situada a la platja Estudiants.
  Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola