Notícies

;
05 julio 2009

El XII Festival de Teatre Clàssic de Peníscola reunirà 5 dels millors espectacles del teatre universal

L'espectacle Los enredos de Escapín obrirà el pròxim 11 de juliol la XII edició del Festival de Teatre Clàssic de Peníscola, considerat com un dels més importants del seu gènere juntament amb els d'Almagro i Càceres. De cap nou, el marc incomparable del Castell del Papa Luna serà l'escenari que trepitjaran cinc prestigioses companyies de l'escena espanyola.
Així, des de l'11 de juliol i fins el 22 d'agost s'escenificaran Los enredos de Escapín, de Molière (11 de juliol); Las gracias mohosas, d'Enrique de Guzmán (18 de juliol); Las alegres comadres de Windsor, de Lope de Vega (25 de juliol); La tempestad, de Shakespeare (15 d'agost); i El sueño de una noche de verano, també del dramaturg anglés. Totes les funcions, excepte la inaugural que començarà a les 20.00 hores, començaran a les 22.30 hores. L'entrada per a cada espectacle és de 12 euros i es pot adquirir en les taquilles del mateix castell.  
El diputat de Cultura, Miguel Ángel Mulet, ha destacat que “en l'actual conjuntura econòmica seguim apostant pel teatre i per Peníscola, per això el pressupost del Festival de Teatre Clàssic manté els 100.000 euros de pressupost que finança íntegrament la Diputació. Hi ha altres festivals que, o bé retallen sensiblement les seues despeses, o senzillament desapareixen. Però creu que després de 12 edicions ininterrompudes d'èxit de crítica i públic no ens podem permetre aqueixa llicència. Estem en un dels millors moments del festival”.
Per la seua banda, l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, va assegurar que “aquest és dels millors festivals d'Espanya, al qual s'uneixen els festivals de jazz, música clàssica o de cinema. Peníscola és una ciutat de festivals, ja que la dinàmica turística ens obliga a oferir una mica més que el sol i platja. Per això vull destacar l'interés del president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, en el model de gestió cultural del castell de Peníscola, convertit en una veritable plataforma de centenars d'activitats al llarg de tot l'any”.
Finalment el responsable tècnic de l'organització d'aquest festival, Vicente Pastor, va assenyalar que "cada any intentem introduir una major qualitat a la programació, pujant cada festival un poc més el llistó, de tal forma que el 90 per cent de les companyies que assisteixen a Peníscola també van als festivals d'Almagro i Càceres. Vull remarcar que totes les obres que portem a Peníscola són les últimes produccions de cada companyia, les quals actualment estan en el cartell i es poden veure en escenaris de Madrid o Barcelona”. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola