Notícies

;
05 mayo 2009

La Generalitat licita la direcció de les obres de la nova depuradora de Peníscola

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, a través de l'Entitat de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), ha licitat la direcció de les obres de construcció de la nova Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) i col·lectors generals de Peníscola.

El pressupost base de licitació d'aquesta actuació és de 937.744 euros, mentre que el del contracte principal, és a dir, la construcció de la depuradora i els col·lectors generals de Peníscola puja a 29.424.051,11 euros.

La secretària autonòmica de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, Mª Ángeles Ureña, ha assegurat que la nova EDAR de Peníscola “és un dels projectes hídrics més importants que iniciarà la Generalitat Valenciana el 2009”. En concret, “permetrà crear les infraestructures de conducció i depuració necessàries per a garantir la qualitat de les aigües depurades en aquest municipi castellonenc”.

La nova EDAR de Peníscola tindrà capacitat per a depurar un cabdal mitjà de 24.000 m3 d'aigües residuals al dia, amb possibilitat d'ampliar la capacitat a 36.000 m3/dia en una segona fase. D'aquesta manera, la nova planta solucionarà les deficiències de la depuradora actual, que tracta un cabdal diari de 15.000 m3 al dia, una capacitat que s'ha excedit perquè la població estacional del municipi és molt superior a la població habitual.

Així mateix, es construiran noves conduccions de sanejament des de la zona urbana fina la parcel·la de la depuradora i es remodelarà i rehabilitarà la xarxa actual per assumir el màxim cabdal mitjà que és de 36.000 m3/dia.

El projecte contempla, a més, la construcció d'una nova conducció de sortida de l'efluent que connectarà l'estació depuradora amb l'emissari submarí.

Les noves instal·lacions inclouran un sistema de desodorització per via química que evitarà les pudors tant a l'edifici de pretractametn com en el de condicionament de fangs i en els espessadors de fangs per gravetat.

Condicions de la licitació

Les empreses interessades a optar a la direcció de les obres de construcció de la nova EDAR i col·lectors generals de Peníscola poden presentar les seues ofertes davant l'Entitat de Sanejament d’Aigües fins el pròxim dia 22 de juny.

La tramitació de la convocatòria és ordinària i el procediment de licitació obert, basat en una pluralitat de criteris, entre els quals s'inclou l'econòmic. El termini d'execució és el mateix que el del contracte principal d'obra, fixat en 26 mesos. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola