Notícies

;
08 abril 2009

Primeres passes per a l'Hort Botànic Pontifici

L'Ajuntament de Peníscola, en col·laboració amb el cronista oficial de la ciutat, Juan Bautista Simó, han sol·licitat a la UNIVERSITAT JAUME I la seua col·laboració per a la creació d'un Hort Botànic Pontifici. Així ho han transmés l'alcalde, Andrés Martínez i el cronista oficial a la vicerectora de la universitat castellonenca, Leonor Lapeña, durant la seua visita al campus.
Les dues institucions estudiaran les formes de col·laboració encara que “sembla que l'establiment d'un conveni marc de col·laboració és la millor fórmula per a establir vincles entre ambdues” explicava el primer edil.
L'objectiu d'aquest projecte concret és “oferir un nou atractiu turístic relacionat amb la cultura i el patrimoni de la nostra ciutat a través de la difusió i el foment del coneixement dels components de la Tisana del Papa Luna” explicava Martínez, per la qual cosa la proposta es concreta en la creació d'un hort on conrear i exposar els vuit components de la infusió.
La col·laboració que es requereix a l'UJI és l'aportació del “seu rigor científic al projecte” assegurava l'alcalde, així com “un espai de cultiu en les seues instal·lacions on s'estudiarien les cures per a cada espècie i es prepararia per a replantar en la seua ubicació definitiva a Peníscola” ampliava.
Els jardins del Castell “podrien albergar aquest hort botànic que, de forma didàctica i atractiva acostaria el món de les plantes medicinales i el patrimoni de la nostra ciutat als seus visitants” remarcava Martínez.
El projecte es troba en una primera fase d'estudi, no obstant això, “estem molt il·lusionats amb la possibilitat d'oferir un nou atractiu relacionat amb la nostra cultura i la nostra història” manifestava l'alcalde.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola