Notícies

;
10 marzo 2009

Peníscola estrena retolació de vies en valencià

Aquesta setmana s'han iniciat les tasques de col·locació de les noves plaques als carrers de la ciutat, en valencià.
Durant la primera fase de col·locació s'estan retolant les vies els noms de les quals han sigut modificats, com és els cas de la plaça del Caudillo, recentment anomenada com a plaça de Bous.
Durant quinze dies es realitzaran les tasques de retolació en aquestes vies del nucli urbà i els nous carrers de la urbanització Llandells. Després d'aquestes, està planificat anar canviant la resta de vies i places del municipi progressivament, fins acabar amb la totalitat. “L'estimació de la durada del projecte és de quatre anys” explicava l'edil de Governació, Jesús Ayza.
Per a escometre aquest canvi s'aprobava l'any passat una Ordenança REguladora de la denominació, retolació de vies urbanes i numeració d'edificis i habitatges del terme municipal de Peníscola que preveia la denominació de les vies en valencià i la  homogeneïtzacó dels registres existents “ja que s'ha estat donant la problemàtica que un mateix habitatge està registrat amb diferents números i fins i tot amb diferents noms de via” assegurava Ayza.
L'aposta pel valencià com a llengua única en la senyalització i la denominació de vies, “demostra l'interés de l'Ajuntament de Peníscola per la normalització lingüística” explicava l'edil.
Tot i ser un municipi turístic, Peníscola aboga per la difusió de la llengua pròpia entre ciutadans i visitants, “proposta que es refrenda en el plen municipal per na cada cas a proposta del departament de Normalització” ampliava Andrés Martínez, l'alcalde.
Els noms de les noves vies prenen com a referent la toponímia local, noms que fan referència a la tradició i història del municipi, com per exemple les noves vies de Sant Antoni denominades del Cucó, de l’Aljub, de l’Avenc i del Pou. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola