Notícies

;
26 febrero 2009

El Patronat proposa Peníscola i Benicarló com a candidates a un Pla de Competitivitat

Després de proposar el conveni amb el municipi veí de Benicarló, el Consell d'Administració del Patronat Municipal de Turisme de Peníscola ha aprovat avui presentar la candidatura conjunta per a l'obtenció d'un Pla de Competitivitat Turística.
Demà divendres es presentarà el document a la Conselleria de Turisme qui, entre totes les candidatures presentades proposarà la seua priorització a la Secretaria d'Estat, que procedirà a l'adjudicació dels plans.
Ambdós municipis presenten proposta en conjunt per a desenvolupar el producte turístic nàutic i aprofitar així els esforços realitzats per les destinacions, que tenen una mateixa especialització, a partir de la creació de l'Estació Nàutica Benicarló-Peníscola.
El Consell ha aprovat, doncs, el Programa d'Actuacions i el Pla Estratègic, l'execució del qual preveu desenvolupar-se en les pròximes tres o quatre anualitats, amb un pressupost total de quasi sis milions d'euros, resultant per envergadura “un dels pressupostos més ambiciosos quant a inversió per al sector en el municipi, proposat pel Consell d'Administració” explicava el primer edil.
Martínez, que ha presidit la convocatòria, ha titllat l'ocasió com la més “important dels últims mesos” ja que, tal com ampliava l'edil de turisme, Rafael Suescun, “de resultar escollida la proposta d'aquest Consell, suposaria un abans i un després per al municipi en matèria turística”.
El Programa d'Actuacions contempla el desenvolupament d'actuacions que van des de la  posada en valor i promoció del producte nàutic a nivell internacional, fins a la creació i adequació de l'oferta complementària conforme als criteris de qualitat, diferenciació, sostenibilitat i rendibilitat; inversions que “millorarien la nostra capacitat de ser competitius enfront de destinacions turístiques emergents i especialitzats en segments específics de mercat” explicava Martínez.
La candidatura està protegida per les associacions empresarials que s'adhereixen a la proposta, així com els municipis d'interior que aporten els seus recursos naturals i historicoculturals per a crear un producte turístic competitiu.
Entre els criteris d'avaluació i de selecció dels Plans de Competitivitat es valoren aquelles candidatures que incrementen la competitivitat, la sostenibilitat i l'accessibilitat de les destinacions, combaten l'estacionalitat i complementen el producte turístic amb altres productes, per la qual cosa “seria tot un assoliment eixir seleccionats perquè la candidatura arribara a Madrid i poder optar al finançament per a escometre les actuacions que preveu la proposta presentada”, explicava Suescun, tasca “gens fàcil però que cal intentar” concloïa. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola