Notícies

;
08 agosto 2008

Nova embarcació per a la neteja de l’Ullal

La Regidoria de Medi Ambient ha adquirit una nova embarcació per a la neteja de sèquies, la zona de la Marjal i el riu.
Aquest nou servei que avui s'ha posat en marxa funcionarà diàriament durant els mesos d'estiu i setmanalment durant l'hivern, realitzant tasques de neteja i manteniment.
Agustín Fresquet, edil de l'àrea, ha explicat que la barquilla segadora tallarà les canyes i rentarà els llims i, amb açò, s'evitarà la cria d'espècies de rosegadors i altres animals que puguen proliferar en zones humides.
Així mateix, el regidor ha aclarit “la necessitat de realitzar aquesta tasca de neteja i tallament de canyes, ja que els habitatges estan molt prop de la zona humida i edificis i veïns poden veure'es afectats si l'Ajuntament no hi actua”.
L'aclariment i el desbrossament de les voreres de les sèquies, de la zona de la marjal i del riu que creua el municipi contribuirà de la mateixa manera, tal i com ha afegit Fresquet “a la millora de l'aspecte de la zona urbana, en la imatge de la qual el riu i les zones verdes de descans que l'envolten estan molt presents”. La mesura contribueix, doncs, a la “millora de l'aspecte de la zona centre i al seu ús per part de residents i visitants”.
L'embarcació suposa un cost de 72.000 € que, segons els càlculs de l'Ajuntament, “suposarà un estalvi de 25.000 € anuals al consistori, ja que l'antiga empresa prestatària del servei costava al voltant de 50.000 € anuales”. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola