Notícies

;
04 agosto 2008

El grupo Accademia del Piacere mostra en el Festival de Peníscola Tots els béns del món

El grup Accademia del Piacere, la soprano Mariví Blasco i el tenor Lluís Vilamajó ofereixen demà diumenge dia 3 el primer concert del XIII Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que organitzen l'Institut Valencià de la Música, la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Peníscola.

«Amb aquest repertori centrat en la història musical espanyola des de finals del segle XVI fins a finals del segle XVII ens fixem en l'evolució de la manera de compondre, les influències, d'on venia la música, com es va transformar a Espanya, com va viatjar després al Nou Món amb el descobriment d'Amèrica i com va tornar-hi», explica Fahmi Alqhai, intèrpret de viola dóna gamba i director del grup.

«La música que va arribar a Espanya des de Flandes, amb la cort de Carlos V, i també la de les corts anteriors del reis catòlics, va influir en la manera de compondre i d'interpretar en els músics locals, tant meridionals (fonamentalment a Sevilla, possiblement la metròpoli més important de l'imperi en aqueixos moments), com d'altres ciutats destacades», continua Alqhai.

El programa que s'oferirà en el Castell del Papa Luna inclou obres de Juan del Encina, un Renaixement ple, i també «la música que va viatjar a Amèrica, on es van barrejar els ritmes, les harmonies, els músics i el bon fer dels indis, de manera que aqueixa música torna a nosaltres en forma de danses tipus canaris, follies i xacones, entre altres modalitats».

El grup vocal i instrumental Accademia del Piacere, fundat el 2001 per l'intèrpret de viola de gamba Fahmi Alqhai i la soprano Mariví Blasco, combina la investigació musicològica amb una gran capacitat tècnica, tant instrumental com vocal, dels seus components.

En les seues pròpies paraules, «Accademia del Piacere es presenta com un dels joves grups amb més força per al relleu de l'anterior generació de músics dedicats a la música antiga, tal com avala la seua presència en auditoris i festivals espanyols».
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola