Notícies

;
08 enero 2008

Peníscola ja té escut oficial

La Conselleria de Presidència rehabilita l’escut de l’Ajuntament després de 18 anys de tràmits

El Consell Tècnic d’Heràldica i Vexil·lologia Local ha emés dictamen favorable a la proposta que Peníscola va tramitar el 1994 respecte al seu escut. A conseqüència d’això, l’escut històric de la ciutat queda rehabilitat per al seu ús oficial.

L’escut històric d’ús immemorial de l’ajuntament del municipi és quadrilong de punta redona. I tal i com el descriu el Consell en la denominació heràldica l’escut és: “en camp d’atzur, un castell d’or de tres homenatges, maçonat i aclarit de gules, sobre una penya del seu color i ones d’atzur i plata, acostat de dos flors de lis d’or”

Després d’anys de recopilació de dades històriques al respecte, el Consell d’Heràldica ha acceptat la proposta municipal, i finalment ha dotat l’Ajuntament d’escut oficialment revisat i reconegut. El regidor de l’Àrea de Governació, Jesús Ayza, ha manifestat la seua satisfacció al respecte: “després de diversos anys d’estudi i d’anàlisi, finalment el Consell ha decidit a favor de la proposta que s’hi va fer en el moment oportú, una notícia que, sens dubte, ens alegra i que exemplifica, una vegada més, el treball del consistori per recuperar la identitat i la tradició peniscolana i elevar-la a l’oficialitat. Des de 2005, amb Andrés Martínez liderant el govern municipal, hem treballat per accelerar aquest tràmit que ahir finalment reconeixia i acceptava el DOCV. Ara ja podem dir amb orgull que l’escut del nostre Ajuntament respon a la realitat històrica del municipi i a la seua simbologia tradicional”.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola