Notícies

;
20 diciembre 2007

Finalitzen les reunions de la mesa de participació ciutadana a Peníscola

Els diferents actors implicats en la revisió del document de correccions del Pla General d’Ordenació Urbana de Peníscola s’han reunit per darrera volta abans de la Comissió de Seguiment. Aquesta està prevista per al proper 9 de gener on se sotmetrà a votació el document de correccions acordat d’on han de sortir les instruccions per a l’elaboració del document que s’exposarà per segona volta al públic.

Buscant el diàleg
El debat de la reunió es va centrar en la sol·licitud, per part de l’equip de govern, de fer un recull de possibles noves al·legacions amb el fi d’incloure-les prèviament en les modificacions del document i evitar les al·legacions a posteriori.
El regidor de l’Àrea d’Urbanisme, Romualdo Forner, qualifica el cicle de reunions com a positives: “aquesta és la quarta reunió on s’ha debatut el document de correccions del PGOU, amb aquests debats hem volgut escoltar els diferents sectors implicats amb la finalitat de fer del procés de redacció del pla definitiu un procés dialogat i integrador. Amb la voluntat de tots aconseguirem un Pla General d’Ordenació Urbana consensuat i el millor possible per al nostre municipi”

Revisió dels coeficients de ponderació
Un altre punt important en l’ordre del dia de la reunió va ser la revisió dels coeficients de ponderació d’àrees naturals i marjals.
La Llei del Sòl no Urbanitzable permet que terrenys sense aprofitament per ser d’especial protecció puguen ser adscrits a sectors urbanitzables com a xarxa primària de zona verda, d’aquesta manera l’Ajuntament pot assumir la propietat d’aquests terrenys. El propietari dels terrenys té dret a rebre una compensació econòmica que es calcula a través del coeficient de ponderació.
Aquest coeficient va fixar-se en 0.65 metres quadrats de sòl urbanitzable per metre quadrat de sol no urbanitzable d’especial protecció. Aquesta va ser la proposta que reflectia la primera redacció del pla sotmesa a exposició pública el dia 3 de juliol de 2005.
Avui, després de la reunió duta a terme aquesta setmana, els coeficients s’han revisat atenent a les peticions dels diferents grups de negociació i considerant que els terrenys propers a la costa i les marjals tenen més valor que els d’interior, el coeficient proposat per l’equip de govern és de 0.55 per terrenys interiors i 0.75 pels terrenys localitzats a la vora de la mar i les marjals.

Aquest punt referent als coeficients i la llista de millores que aportarà cada interessat en la Comissió de Seguiment haurà de votar-se per tal d’aconseguir que els redactors del PGOU extraguen les instruccions per a l’elaboració del nou document. Forner espera complir amb els terminis previstos: “confio que el proper mes de març s’aprove una nova exposició pública, això significaria que en tan sols un any de legislatura estaria tot llest per a posar en marxa l’aprobació provisional del nou Pla.” Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola