Idiomes
Notícies
;
24 septiembre 2007
El Palau de Congressos de Peñíscola acull el simposi ISCOM 2007
El Palau de Congressos de Peníscola acull entre el 24 i el 29 de setembre el congrés ISCOM 2007, (International Symposium on Crystalline Organic Metals, Superconductors and Ferromagnets). Aquest esdeveniment reunirà els millors especialistes a nivell mundial en el camp dels materials moleculars amb propietats elèctriques o magnètiques interessants (conductivitat, superconductivitat, ferromagnetisme, magnetoresistència gegant...).Aquest congrés internacional se celebra cada 2 anys i és la primera vegada que té lloc a Espanya. El congrés de Peníscola serà el seté en la sèrie de congressos ISCOM. Anteriorment aquestes reunions s'han celebrat a USA (2005), França (2003), Japó (2001), Regne Unit (1999), Portugal (1997) i Àustria (1995).
ISCOM 2007 està organitzat per la Universitat de València. Els directors de l'esdeveniment són el professor Eugenio Coronat, director de l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València, i la professora Concepció Rovira de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona.
Els participants del congrés desenvolupen la seua activitat investigadora en disciplines com la Química Orgànica, Química Inorgànica, Química Organometàl·lica, Química-Física, Física de l'Estat Sòlid i Ciència de Materials. El Congrés ISCOM els proporciona un marc únic per a discutir i donar a conèixer els resultats més recents, intercanviar informació i/o elaborar perspectives de treball futur tant teòric com pràctic en aquestes àrees de l'electrònica molecular.
Aquest esdeveniment compta amb la participació destacada del professor Fred Wudl de la Universitat de Califòrnia Santa Bàrbara, que impartirà la conferència inaugural sobre la història dels Metalls i els Superconductors basats en molècules orgàniques. En el camp dels materials moleculars les aportacions d'aquest químic han estat decisives. De fet, a ell es deu el descobriment de les principals molècules orgàniques que, després de trenta anys, segueixen utilitzant-se en la preparació de superconductors moleculars.
El professor Wudl també ha estat present, des del descobriment de la molècula de ful·leré el 1985, en el desenvolupament de la química i la ciència de materials d'aquesta molècula. A ell es deu, per exemple, el descobriment el 1991 del primer material ferromagnètic basat en aquesta molècula. És interessant notar que aquest imant molecular és encara avui el que presenta la major temperatura d'ordenament magnètic.
Des del punt de vista de les aplicacions dels materials, ha de destacar-se la participació del Professor Albert Fert de la Universitat de París-Sud. Aquest físic de materials va descobrir el 1988 l'efecte de magnetoresistència gegant en certs materials formats per multicapes magnètiques de grossor nanomètic. Aquest descobriment va revolucionar el camp de les memòries magnètiques i, de fet, tots els capçals de lectura dels discos durs dels ordinadors es basen en aquest descobriment. Aquest material va ser probablement el primer producte basat en la nanociència i la nanotecnologia que es va posar en el mercat. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola Ajuntament Pl. del Ayuntamiento, 1 | 12598 Peñíscola, Castellón | Tel. 96 4480050
accesibilidad · avís legal · contacte