Notícies

Peníscola presenta el seu XXII Festival Internacional de Guitarra de Hondarribia-Peníscola
11 julio 2024

Peníscola presenta el seu XXII Festival Internacional de Guitarra de Hondarribia-Peníscola

Del 22 al 25 d'agost tindrà lloc el ja tradicional i esperat XXII Festival Internacional de Guitarra de Peníscola. Fidel a la seua tradició de “qualitat” , podrem escoltar en el Saló Gòtic del Castell del Papa Luna, grans mestres de l'art de les sis cordes, sent enguany la gran varietat d'estils i guitarres el fil conductor

Podrem escoltar, per primera vegada en el Festival, una guitarra elèctrica interpretant Jazz o un duo de guitarres històriques del segle XVIII. També música mediterrània amb fusió de temes dels Balcans amb flamenc i la música andalusa tindran el seu espai

Començarà el dijous 22 amb Paco Seco, guitarrista andalús, interpretant temes de la música popular andalusa, amb els seus propis arranjaments per a guitarra clàssica. Cançons tan populars com El vito o Las tres morillas interpretades fusionant l'estil clàssic i el flamenc.

El divendres 23 rebrem al procedent de l'estat de Montenegro, GuitarDUO, format per Srdjan Bulatović  i Darko Nikčević. Interpretant les seues pròpies composicions, des de la música balcànica fins al flamenc. És a dir, el Mediterrani.

El dissabte 24 serà el torn de la música antiga amb The Early Guitar Duo format pels italians  Antonio Aprile i Romolo Calandruccio tocant guitarres històriques del s. XVIII. Les seues actuacions sorgeixen d'una investigació en profunditat de la pràctica escènica de l'època i dels seus autors , sempre a través de les fonts originals de l'època.

El Festival finalitza el diumenge 25 amb la novetat del Jazz amb guitarra elèctrica, amb el compositor i intèrpret argentí del Sacri Delfino . Anteriorment, en la primera part del concert, podrem sentir la guitarra clàssica de Carles Pons interpretant temes de la cobla espanyola compostos pel Mestre Quiroga , arreglats per Carles Trepat per a guitarra, com _Ojos verdes_ o _Tatuaje_. El final del concert serà a duo , guitarra elèctrica i guitarra clàssica, dels dos intèrprets. Temes tan coneguts com l'adagi del _Concierto de Aranjuez_, el clàssic _Les feuilles mortes_ del Jazz, _The house of the rising sun_ de The Animals… arranjaments fets per ells mateixos, en un duo innovador de les dues ànimes de la guitarra, l'elèctrica i la clàssica.

Els concerts començaran a les 22.30h en el Saló Gòtic del Castell del Papa Luna.

Les entrades ja es poden comprar en línia en www.carlespons.org . També una hora abans de l'inici dels concerts en infotickets del Castell i de forma anticipada a l'Hotel Tío Pepe (Av. Espanya 32). 
El preu de les entrades és de 7€, amb un abonament per als 4 concerts de 20€

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola