Notícies

RocartCultura, el Festival d'Art i Cultura de Peníscola, s'erigeix com a referent cultural de primavera
28 mayo 2024

RocartCultura, el Festival d'Art i Cultura de Peníscola, s'erigeix com a referent cultural de primavera

  • Aquesta cinquena edició ha comptat amb una impressionant varietat de talents artístics i expressions innovadores, solidificant la seua reputació com un esdeveniment cultural de referència en el territori
  • El festival ha exhibit obres de més de 50 artistes, incloses pintures, escultures, art tèxtil i art digital
  • L'esdeveniment ha inclòs tallers i seminaris sobre diverses formes d'art, brindant oportunitats d'aprenentatge per a artistes i entusiastes

La cinquena edició del Festival d'Art RocartCultura, que s'ha celebrat aquest passat cap de setmana a Peníscola, ha mostrat una "impressionant varietat de talents artístics i expressions innovadores, solidificant la seua reputació com un esdeveniment cultural de referència en el territori" tal com ha valorat la directora de l'esdeveniment Piluka Diago.

El festival d'enguany ha comptat amb una àmplia gamma d'obres d'art, actuacions i instal·lacions interactives que van atraure a artistes i audiències tant locals com nacionals i internacionals.
El festival ha exhibit obres de més de 50 artistes, incloses pintures, escultures, art tèxtil i art digital. Les peces notables van incloure una sèrie d'obres creades a través de la IA per Ulalalau i una instal·lació-performance d'Anne Barton i Piluka Diago; altre de la participació d'una representació important de les dones integrants del projecte Dones Artistes Rurals dels Ports i Maestrat.
Les representacions de dansa, teatre i música van ser part integral del festival. 
La peça de dansa contemporània _Desconvivir_ de La Retorcida companyia va rebre elogis generalitzats per la seua profunditat emocional i destresa tècnica. 
La representació teatral de Yoshi Hioki va aportar una visió oriental dels espectacles d'humor i el festival va finalitzar amb una actuació musical en la monumental plaça de Santa María amb el grup Timeless.


Participació i oportunitats d'aprenentatge

El festival ha inclòs tallers i seminaris sobre diverses formes d'art, brindant oportunitats d’aprenentatge per a artistes i entusiastes. Aquestes sessions "han comptat amb una gran assistència i han sigut elogiades pel seu contingut informatiu, atractiu i de gran qualitat" ha traslladat Diago.
"S'han fet esforços per a incloure les comunitats locals", ha incidit la Direcció, sent múltiples associacions culturals locals convidades a participar en els actes que ha celebrat el festival. A més, la Direcció ha organitzat una exposició per a donar visibilitat als alumnes de pintura de la Universitat Popular de Peníscola.


La ciutat emmurallada, l'escenari perfecte

L'esdeveniment s'ha dut a terme en diversos llocs del patrimoni local: Casa de l’Aigua, Cos de Guàrdia del Portal Fosc, carrers de la ciutadella i en les galeries d'art locals i els hostals Dios Está Bien i Hostal Peñíscola. 
S'ha pogut recórrer tota l'oferta artística gràcies a uns recorreguts marcats en un mapa i a les tres visites guiades realitzades durant la duració del festival.


Es queda a la primavera

L'ús eficaç de les xarxes socials i el màrqueting tradicional ha assegurat una alta visibilitat de l'esdeveniment, la qual cosa ha contribuït a xifres rècord d'assistència. El trasllat de data del festival de setembre a maig ha permés començar la temporada de programació cultural i s'ha valorat molt positivament tant des de l'organització com des dels mateixos participants i visitants.
La cinquena edició del Festival d'Art "ha sigut un èxit, i ha mostrat un ric tapís de talent artístic i ha atret una àmplia audiència; amb el suport d'entitats públiques i privades, el festival podrà continuar creixent i millorar el seu impacte positiu en la comunitat artística i el públic en general" ha finalitzat valorant la Direcció.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola