Notícies

L'Ajuntament de Peníscola ja genera energia neta per a proveir dependències municipals
03 marzo 2023

L'Ajuntament de Peníscola ja genera energia neta per a proveir dependències municipals

  • El consistori ha instal·lat 44 plaques fotovoltaiques que generen 36.500 kWh
  • Aquesta instal·lació evitarà l'emissió de més de 270 tones de CO₂ a l'atmosfera en els pròxims 25 anys
  • Les plaques fotovoltaiques estan situades sobre l'Edifici Sociocultural i es projecta instal·lar-ne més en la zona poliesportiva

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Peníscola ha confirmat la posada en marxa de les plaques solars instal·lades en l'Edifici Sociocultural, de titularitat municipal, per a millorar la seua eficiència energètica. L'edil de l'àrea, Miguel Castell, ha compartit les dades de generació d'energia i ha traslladat el compromís del consistori per continuar avançant en aquesta direcció. Amb la instal·lació de 44 panells fotovoltaics de 540Wp cadascun, i una potència total instal·lada de 23,76kWp, s'espera obtindre una producció d'energia 100% renovable d’uns 36.500 kWh a l'any.

Aquesta instal·lació evitarà l'emissió de més de 270 tones de CO₂ a la atmosfera en els pròxims 25 anys."L'energia renovable generada per les plaques fotovoltaiques és autoconsumida majoritàriament en el mateix Edifici Sociocultural i a més els excedents de generació fotovoltaica s'exporten a la xarxa general de distribució elèctrica" ha explicat Castell. En l'Edifici Sociocultural, situat en el nucli urbà, es troben la biblioteca municipal, el centre juvenil, el saló noble amb espai per al desenvolupament de cursos, múltiples despatxos d'entitats i una planta baixa polifuncional. "El següent pas que es planteja la Regidoria és instal·lar plaques en la zona poliesportiva" ha confirmat l'edil, concretant la continuïtat del projecte.

El consistori tramita la sol·licitud de subvencions per a finançar la seua aposta per l'energia neta
L'àrea de Medi Ambient a l'Ajuntament ha tramitat la sol·licitud d'una subvenció destinada al finançament d'inversions dins del Programa d'Incentius 4, i en concret, per a la realització d'instal·lacions d'autoconsum amb fonts d'energia renovable, en el sector residencial, les administracions públiques, i el tercer sector amb o sense emmagatzematge, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, d'acord amb les bases reguladores aprovades pel Reial decret 477/2021, de 29 de juny, modificades pel Reial decret 377/2022, de 17 de maig.

Aquestes ajudes s'emmarquen dins dels objectius del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, establit pel Reglament (UE) 2021/241, del Parlament Europeu i el Consell de 12 de febrer de 2021, així com a la consecució dels objectius fixats pel PNIEC 2021-2030 i l'Estratègia d'Emmagatzematge Energètic, quant al desplegament i integració de les energies renovables així com l'emmagatzematge amb fonts d'energia renovable, contribuint amb això a la «descarbonització» en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola