Notícies

Peníscola posa en marxa el projecte d'Educació per a la Sostenibilitat en els col·legis
28 septiembre 2022

Peníscola posa en marxa el projecte d'Educació per a la Sostenibilitat en els col·legis

  • És el primer municipi espanyol que facilita als seus estudiants integrar formació ambiental complementària en el seu currículum escolar.

L'Ajuntament de Peníscola ha posat en marxa el seu Programa “Educació per a la Sostenibilitat” que impulsa i promou la Regidoria de Medi Ambient, en coordinació amb els Centres d'Educació Primària D. Jaime Sanz i Internacional School Peníscola, de la localitat.

Es converteix així en el primer municipi espanyol que facilita als seus estudiants integrar formació ambiental complementària en el seu currículum escolar.

El programa, que s'impartirà en un període de sis mesos, des de setembre de 2022 a febrer de 2023, integra un complet manual amb 6 unitats didàctiques que desenvolupa temes sobre canvi climàtic, energies renovables, economia circular, residus, naturalesa i biodiversitat, cicles de l'aigua i objectius de desenvolupament sostenible.

Cada unitat didàctica, es completa amb diversos, exercicis, experiments, activitats de dibuix, pintura, escultura, redacció, arts escèniques o cinema fòrum i el curs compta, a més, amb eixides externes, visites i excursions a instal·lacions de gestió ambiental i espais naturals.

"L'actual legislació sobre educació recull entre els principis del sistema educatiu, l'educació per a la transició ecològica com a contribució a la sostenibilitat i la necessitat de la transversalització de l'Educació Ambiental per a la Sostenibilitat en les polítiques públiques" ha recordat l'edil de l'àrea de Medi Ambient, Miguel Castell, posant l'accent en el fet que Peníscola "no sols compleix amb la norma, sinó que la supera i s'anticipa al futur, introduint de manera pionera i nova, un treball de formació directa en matèria de sostenibilitat en les relacions amb l'entorn, ja que l'educació ambiental - com qualsevol altra àrea - ha de desenvolupar-se en relació amb el mitjà social i natural en què es produeix" ha explicat.

L'alcalde, Andrés Martínez, ha destacat d'aquest projecte la seua "transversalitat" ja que aborda temes que es relacionen amb diferents àmbits de la nostra vida quotidiana, "treballant amb el col·lectiu estudiantil en les seues primeres etapes, preparant els adults del futur, que des de ja transmeten en les seues llars la importància dels valors que els facilita aquesta experiència" ha traslladat, felicitant les àrees implicades, a la consultora especialitzada, així com a la comunitat educativa, per la seua "voluntat de col·laboració en l'educació dels nostres fills".

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola