Notícies

"Mamá en pandemia", d'Esther Castillo és la fotografia guanyadora del Concurs Dones 2021 de Peníscola
04 marzo 2021

"Mamá en pandemia", d'Esther Castillo és la fotografia guanyadora del Concurs Dones 2021 de Peníscola

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Peníscola ha anunciat quines són les fotografies guanyadores del XV Concurs de Fotografia Dones 2021, que enguany gira entorn de la temàtica "Dona i pandèmia".

Aquesta edició ha comptat amb 125 participants procedents de diferents països del món que han presentat un total de 414 obres, de les quals se n'han validat 168 per a entrar a concurs. El jurat ha estat format per la regidora de Benestar Social, el regidor de Cultura, la treballadora social ESB, la psicòloga EEIIA, fotògrafs professionals i dos alumnes de l'IES Alfred Ayza del municipi. La primera posició del concurs, dotat amb un premi de 300€ ha sigut per a "Mamá en pandemia", d'Esther Castillo (Palma). La fotografia guanyadora del segon premi, amb 200€, ha sigut "Caricia en la UCI COVID", de Carme Ripollés (Castelló), i el tercer premi, dotat amb 100€ ha sigut per a "Mirada efímera", de Roberto Sánchez (Alacant). 

Les instantànies finalistes són les següents: "Tragedia Comediana", d'Alejandra Fernández (la Corunya); "Te echo de menos", de Daniel Osuna (Còrdova); "Tras el cristal", de Kike Balenzategui (Navarra); "Rostros desdibujados", de José Ramón Luna de la Ossa (Madrid); "La espera",també d'Alejandra Fernández (la Corunya), "Complicidad", de Mónica Núñez (Burgos) i "Flores para una pandemia", d’Ivette de la Fuente (Benicarló). 

L'objectiu del concurs és "celebrar el Dia Internacional de la Dona fent visibles tant a les dones com a les seues circumstàncies en un aspecte tan real com és i ha sigut la pandèmia", subratlla la responsable de l'àrea de Benestar Social, Mª Jesús Albiol. Per part seua, l'alcalde, Andrés Martínez, ha destacat "la important participació de fotògrafs a nivell internacional, la gran quantitat de fotografies participants i l'alt nivell de les obres en aquest concurs". En aquesta XV Edició han participat autors procedents de diferents punts del territori nacional, així com de l'Argentina, Veneçuela, el Brasil, Colòmbia, Mèxic, els Estats Units, l'Equador, Itàlia, Portugal, Puerto Rico i Moçambic.

A causa de les restriccions sanitàries i per motius de seguretat, l'exposició de les obres d'aquesta edició es realitzarà de manera virtual i podrà consultar-se a través dels canals socials de l'Ajuntament de Peníscola.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola