Notícies

L'Ajuntament de Peníscola aprova 156.000€ per reforçar seguretat, neteja, desinfeccions i material sanitari
16 septiembre 2020

L'Ajuntament de Peníscola aprova 156.000€ per reforçar seguretat, neteja, desinfeccions i material sanitari

  • El ple municipal aprovarà demà destinar part dels romanents de l'any passat a tasques de prevenció i seguretat sanitària
  • A més, la corporació donarà llum verda a la millora de la mobilitat del personal dels serveis municipals que comptaran amb tres nous vehicles elèctrics per a, per exemple, desplaçar a les treballadores de l'àrea de serveis socials als habitatges de persones dependents


L'Ajuntament de Peníscola aprovarà demà en el ple ordinari un paquet de modificacions de crèdit per a emprar els romanents generats en l'any passat.

Part d'aquests es destinen a la prevenció i la presa de mesures de seguretat sanitària.

Per aquests conceptes l'Ajuntament preveu destinar un total de 156.000 euros que procedeixen del superàvit pressupostari.

Concretament, s'aprova destinar 65.000€ al reforç de la seguretat a través del pagament d'operatius per a la Policia Local, 30.000€ en el reforç de les desinfecció en espais i edificis públics, 25.000€ a la compra de material sanitari, així com 36.000€ per a l'ampliació del servei de neteja per a edificis públics, com el col·legi de primària.

"Enguany estem havent de fer un esforç extraordinari per a treballar en la prevenció i la seguretat, per això estem reforçant constantment els serveis que poden ajudar a pal·liar els afectes de la Covid19" ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, que ha celebrat "la derrota de la proposta socialista d'expropiar els estalvis dels ajuntaments".

L'alcalde ha destacat que des del primer trimestre de l'any "s'han estat efectuant canvis en el pressupost municipal, i s'ha prioritzat donar solucions a l'extraordinària situació generada per la Covid19" i ha recordat la posada en marxa d'un Pla de Mesures de Xoc per a la Reactivació del Sector Turístic, amb més de 4 milions d'euros; o l'ampliació de la partida d'emergència social, "per a fer front als devastadors efectes de la crisi sanitària sobre l'economia de les famílies més vulnerables", concretant que es va quadriplicar la partida, passant de 70.000€ a més de 280.000€.

En les modificacions actuals, es preveu emprar els romanents a les tasques esmentades de prevenció i millora de la neteja i desinfecció d'espais públics, com per exemple, en el centre d'educació infantil i primària de la localitat, on aquesta mateixa setmana ja compten amb dues netejadores, al llarg de la jornada estudiantil, per a la higienització dels lavabos, a més de les neteges diàries vespertines i les desinfeccions setmanals que es duran a terme al llarg de tot el curs escolar.

La resta d'edificis públics també comptaran amb un reforç d'aquests serveis, per exemple en la Unitat de Respir Familiar o la Ludoteca Municipal.

Aposta per la mobilitat sostenible i ecològica

La corporació municipal donarà també en el ple llum verda a la millora de la mobilitat del personal dels serveis municipals.

Es preveu l'aprovació d'una modificació de crèdit per la qual es puga destinar romanents de l'any passat a l'adquisició de vehicles.

Concretament es tracta de la compra de tres nous vehicles elèctrics per valor d'uns 90.000€ per a, per exemple, desplaçar a les treballadores de l'àrea de serveis socials als habitatges de persones dependents.

"Creiem que hem de ser exemplars, també en l'adopció de mesures i actituds que contribueixen a la millora del nostre entorn i el medi ambient, per això els nous vehicles seran elèctrics" ha explicat el mateix alcalde.

A aquesta mesura se sumarà la posada en marxa d'assortidors elèctrics, durant el trimestre vinent en col·laboració amb la Diputació provincial, punts de recàrrega per a vehicles d'aquestes característiques.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola