Notícies

Rocart porta l'art a cada racó del nucli antic de Peníscola durant el seu primer cap de setmana
14 septiembre 2020

Rocart porta l'art a cada racó del nucli antic de Peníscola durant el seu primer cap de setmana

 

  • Aquest festival d'art i cultura previst per als caps de setmana del mes de setembre arranca amb èxit de participació i una proposta multidisciplinària
  • Ramon Simó: "És un festival de xicotet format, per a poder controlar aforaments i garantir la seguretat, que té una clara vocació de dinamització de l'activitat cultural i també econòmica, ja que allargar la temporada per als establiments comercials i d'hostaleria és un dels objectius d'aquesta nova proposta per al mes de setembre"
El festival de cultura Rocart va començar aquest cap de setmana a Peníscola amb esdeveniments artístics de diferents disciplines i dirigits tant a xiquets com a majors. Aquesta programació, prevista per als caps de setmana de setembre, continuarà divendres que ve amb espectacles, teatre, exposicions d'art, música i fins i tot el I Concurs de Pintura a l'aire lliure.
Aquesta I Edició del Rocart va començar divendres passat amb el grup de teatre Fenòmens i el seu taller gratuït al voltant de l'espectacle Birds, així com amb els musicals La rosa encantada i Como hemos cambiado en el recinte del port. El nucli antic es va omplir d'art amb les exposicions "Museu Efímer" i "Fa 100 anys", el vermut musical del diumenge, les activitats en la Bateria del Calvari i les demostracions artístiques en la plaça d'Armes. La companyia Xarop Teatre va arrancar els aplaudiments dels assistents amb la seua representació El Pirata Barba i la visita guiada teatralitzada per la ciutadella.
"És un festival de xicotet format, per a poder controlar aforaments i garantir la seguretat", expressa el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Peníscola Ramón Simó. "El Rocart té una clara vocació de dinamització de l'activitat cultural i també econòmica, ja que allargar la temporada per als establiments comercials i d'hostaleria és un dels objectius d'aquesta nova proposta per al mes de setembre", afig.
Aquesta cita cultural i artística se celebrarà a Peníscola fins al dissabte 26 de setembre en diferents punts del nucli antic així com en el recinte portuari de la localitat.
El divendres 18 començarà el segon cap de setmana de la programació amb l'espectacle de màgia "La màgia de Jandro" en el port a les 23:00h. El dissabte i el diumenge romandran obertes al públic les exposicions "Fa 100 anys" en la Cábila (Portal Fosc) i "Peníscola Museu Efímer" a la Casa de l'Aigua. La companyia La FAM oferirà el seu espectacle de teatre itinerant The Wolve amb música en directe pels carrers de la ciutat a les 20.00h.
Per altra banda, les galeries d'art del "Museu Efímer", situades en els hostals i pensions del nucli antic, obriran de cap nou les seues portes des de les 17.00h fins a les 23.00h. A la nit, la companyia Xarop Teatre celebrarà de nou la seua visita guiada teatralitzada pels espais d'art que conformen el Rocart. Serà a les 23.00h quan l'acadèmia Locura actue en el recinte del port amb el seu espectacle de ball Que nos quiten lo bailao.
El diumenge, 20 de setembre, se celebrarà el I Concurs de Pintura a l'aire lliure en la plaça d'Armes des de les 10.00h a les 18.30h i, en concloure, s'entregaran els premis a guanyadors i finalistes a la Casa de l'Aigua a les 20.00h.  La plaça de Santa Maria es convertirà en escenari del II Vermut Musical amb Paul Kazan Duo el diumenge a les 12.00h. A la vesprada, a les 18:00h, Xarop Teatre oferirà un segon passi de la seua representació El Pirata Barba en la plaça d'Armes.
El Rocart conclourà l'últim cap de setmana de setembre amb la Nit de monòlegs amb Edu Soto i el seu espectacle Más vale solo que ciento volando, el divendres 25 a les 23.30h i l'obra de teatre del grup Guirigall, No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas, el dissabte 26 a les 23.00h, tots dos en el recinte portuari.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola