Notícies

L'Ajuntament de Peníscola ultima els preparatius per a la celebració de la Jornada sobre el fenomen del Top Manta, que comptarà amb un centenar d'assistents
14 febrero 2020

L'Ajuntament de Peníscola ultima els preparatius per a la celebració de la Jornada sobre el fenomen del Top Manta, que comptarà amb un centenar d'assistents

  • Representants d’ajuntaments i comandaments policials es donaran cita en aquest fòrum de debat, el pròxim dilluns

Peníscola celebrarà la primera Jornada sobre el fenomen del Top Manta el pròxim dilluns 17 de febrer, en el Saló de Plens de l’Edifici Sociocultural. Des de l’àrea de Comerç i en col·laboració amb la Policia Local, s’ha estructurat una programació completa des de les 09.00h fins a les 14.00h, en la qual participaran professionals i càrrecs procedents de múltiples àmbits "amb l’objectiu d’abordar aquesta problemàtica en la seua totalitat", exposa l’alcalde de la ciutat, Andrés Martínez.


Representants de diverses associacions, institucions i àmbits professionals es donaran cita en aquesta en esta jornada tècnica per posar en comú les opinions, arguments i fets que envolten aquest fenomen. L’esdeveniment començarà a les 08.30h amb el lliurament de les acreditacions als inscrits i la primera presa de contacte arribarà a càrrec de l’alcalde del municipi i de la regidora de Comerç, Raquel París, que donaran la benvinguda als assistents.


Entre els participants a la jornada, per a la qual era necessària inscripció prèvia, es troben els ajuntaments i comandaments policials d’Almassora, Alcalà, Alacant, Alboraia, Benicarló, Benicàssim, el Campello, Moncofa, Orpesa, Onda, el Puig, Roses, el Vendrell o Vila-real. A més, també han confirmat la seua assistència el comandant de la Guàrdia Civil de Castelló, agents de la Policia Autonòmica, membres del Consell de Turisme de Peníscola, així com diversos comerciants i empresaris turístics de la localitat i municipis veïns.


La primera de les ponències, "Una foto fija del fenómeno en nuestro país. Los datos", l’oferiran la tècnica de Comerç de l’Ajuntament de Peníscola, Belén Miguel, i la periodista, Alba Boix. A continuació, el director general de l’Asociación en Defensa de la Marca, José Antonio Moreno, aprofundirà en "El perjuicio económico del fenómeno a la economía". Després d’un breu descans, serà el torn de la jurista, doctora en Dret, jutgessa i professora de la UNED, María Estrella Muñoz, qui exposarà els seus arguments en "Top Manta: ¿delito o infracción administrativa?. L’última ponència rep el nom de "Protocolo de actuación operativa frente a la venta ambulante" i serà oferta pel comissari en cap de la Policia Local d’Algemesí, Erich Vanacloig Gil.


A la cita assistiran alcaldes i caps de policia d’altres municipis turístics afectats, que participaran, juntament amb diversos membres de l’Associació de Comerciants de Peníscola, en la taula redona "El municipalismo ante el problema del Top Manta". En aquesta taula estaran també el mateix alcalde de Peníscola, amb el cap de la Policia Local, Antonio Morejón. El magistrat-jutge d’adscripció territorial del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana a Castelló, Jacobo Pin Godos, serà l’encarregat de moderar el debat. Els participants en aquest debat-col·loqui seran Maria Llorens, Marga Altamira i José Antonio Roig, com a membres de l’Associació de Comerciants de Peníscola, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Promoció Econòmica i Activitats, Fèlix Llorens, i el regidor de Policia i Participació Ciutadana, Joan Plana, ambdós de l’Ajuntament de Roses; el cap de Policia del Vendrell, Jordi Altarriba, i l’assessor de Seguretat del Vendrell, Victor Pérez; així com l’advocat i representants de l’Associació en Defensa de la Marca, Fernando Rodríguez.


"Entre tots hem d’articular i trobar solucions, ja que l’objectiu d’aquesta jornada és crear un fòrum per compartir i debatre experiències per tractar de minimitzar els efectes que té aquest fenomen en les economies locals, cosa que ens preocupa molt", expressa Martínez. "Així mateix, esperem que d’aquesta jornada puguem extraure un document de conclusions després de la participació de tots els ponents i la celebració de la taula redona per poder-lo remetre a les administracions superiors perquè aquestes puguen dur iniciatives legislatives endavant que posen fre al perjudici que té la venda il·legal sobre l’economia del país" conclou l’alcalde de Peníscola.


Més informació: http://va.peniscola.org/ver/12327/Jornada-sobre-el-fen%C3%B3meno-TOP-MANTA.html

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola